ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Baharatların Faydaları


Yüksek tansiyonu anında düşürün!
Yüksek tansiyonu anında düşürün! Bu gıdadan sadece 1 tane yemek yetiyor *Yüksek tansiyon*, tıp dilinde *hipertansiyon *olarak adlandırılır ve kanın damar duvarlarına yüksek bir basınçla temas ettiğini ifade eder. Hipertansiyon, inme riskini artıran başlıca faktörlerden biridir. Bu durumun ortaya çıkmasının pek çok nedeni olabilir. Ayrıca, beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzı seçimleri de kan basıncını yükseltebilir. Yüksek tansiyonu düşürmek amacıyla tuz tüketimini sınırlayabilir, aşırı yağlı gıdalardan kaçınabilir ve stresi azaltmaya çalışabilirsiniz. Ancak doğada, yüksek t... devamı
Güçlü Antioksidan Özelliği Olan Kocayemişin Faydaları Saymakla Bitmez
Halk arasında *dağ çileği, yabani çilek, sultan böğürtleni* gibi isimlerle de anılan *kocayemiş*, fundagiller familyasının sıra dışı üyelerinden biri. Çalı formundaki bitkisi, gelişim sürecine göre sarıdan kırmızıya doğru giden renkli meyvelerle doluyor, meyveler kırmızı renge ulaştığında ise olgunlaşma sürecini tamamladığı kabul ediliyor. Marmara'dan Ege'ye, Akdeniz'den Karadeniz'e, ülkemizin birçok yerinde yetişme imkanı bulan kocayemiş, pütürlü yapıdaki meyveleriyle ilk kez gören herkesi şaşırtıyor. Doğada kendiliğinden yetişebildiği gibi özel olarak yetiştiriciliği de yapılan ..devamı
 

Zerdeçalın Faydaları Nelerdir?

Eklendiği yiyecek ve içeceklere hem lezzet hem renk veren zerdeçalın sağlığa yararı saymakla bitmiyor. Zerdeçal Nedir? Zerdeçal (Curcuma longa) koyulduğu yemeklere, içeceklere rengini vermesiyle dikkat çeken bir bitkidir. Turuncu-sarı renkli bu baharatın sağlık açısından pek faydası bulunur. Zerdeçalın faydaları konusunu açıklamadan önce “Zerdeçal nedir?” sorusunu cevaplamak doğru olacaktır. Zerdeçal, Hindistan ve Güneydoğu Asya’dan gelen özellikle bu doğu bölgelerde yüzyıllardır mutfakta, kozmetikte, tekstilde ve geleneksel tıpta kullanılan bir baharattır. Altın renkli bu bahar... devamı
Nanenin Faydaları Nelerdir?
Yemeklere lezzet katan hoş kokusuyla rahatlatıcı etki sunan nane baharat olarak kullanıldığı gibi çay formatında da tüketilebilir. Nane, aromatik bitkiler grubunda bulunan kekik, biberiye gibi ballıbabagiller familyasına ait bir bitkidir. Akdeniz ikliminin etkin olduğu bölgelerde kolaylıkla yetişebilir. Tarihi MÖ 1200 yıllarına kadar dayanan ve Antik Mısır’da da kullanılan bitki iyileştirici ve sakinleştirici etkisiyle birçok alanda kullanılabiliyor. Nane, ilaç sanayinden, parfüm, kozmetik yapımına kadar birçok alanda yer verilen bir bitkidir. Alternatif tıp alanında doğanın insan... devamı

Adaçayının Faydaları Nelerdir?
Adaçayı kurutulmuş ve toz şeklinde mevcuttur. Vücuda oldukça faydalı olmakla birlikte zararları da bir o kadar mevcuttur. Ülkemizde özellikle İzmir ve çevresinde yetiştirilir. Tarih boyunca şifalı bitkiler arasında yer alan adaçayının dünya genelinde 5 binden fazla farklı türü olduğu bilinir. Yaprakları ilaç yapımında kullanılır. Yemeklere baharat olarak kullanıldığı gibi çay olarak da tüketilebilir. Adaçayının tüketimi yemeklerden sonra olması uzmanlar tarafından önerilmektedir. Günlük tüketim miktarı ise 1 fincandır. Fakat grip veya soğuk algınlığı yaşanılan durumlarda g... devamı


Tarçının Faydaları Nelerdir?
*Tarçın* İnsanlık tarihinin en eski baharatlarından tarçın, M.Ö. 3000’li yıllardan günümüze kadar gelen bir şifa kaynağı. 1500’lü yıllarda zenginliğin, görkemin simgesi tarçın* tatlı, yakıcı ve hoş kokuludur.* Çoğunlukla içeceklere farklı bir aroma katmak için kullanılan çubuk tarçından tutun da tatlılardan ana yemeklere, birçok tarife ilave edebildiğimiz toz tarçına, sadece kokusuyla bile fayda sağlar. Kronik bir rahatsızlığınız varsa, düzenli olarak ilaç kullanıyorsanız, tarçına ya da benzeri baharatlara karşı alerjiniz varsa tarçın kullanmaya başlamadan önce mutlaka doktorunuz... devamı

Yorum Gönder

0 Yorumlar