ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Tarçının Faydaları Nelerdir?


Tarçın

İnsanlık tarihinin en eski baharatlarından tarçın, M.Ö. 3000’li yıllardan günümüze kadar gelen bir şifa kaynağı. 1500’lü yıllarda zenginliğin, görkemin simgesi tarçın tatlı, yakıcı ve hoş kokuludur.

Çoğunlukla içeceklere farklı bir aroma katmak için kullanılan çubuk tarçından tutun da tatlılardan ana yemeklere, birçok tarife ilave edebildiğimiz toz tarçına, sadece kokusuyla bile fayda sağlar.

Kronik bir rahatsızlığınız varsa, düzenli olarak ilaç kullanıyorsanız, tarçına ya da benzeri baharatlara karşı alerjiniz varsa tarçın kullanmaya başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışın.

Ağız yoluyla tüketip tüketemeyeceğinizi de, harici olarak onu kullanıp kullanamayacağınızı da detaylarıyla öğrenin, sağlığınıza katkıda bulunmak isterken farkına varmadan zarar görmeyin.

  Tarçının Faydaları Nelerdir?

👉Sindirim sistemindeki karbonhidratların parçalanmasını yavaşlatmak ve insülin duyarlılığını artırmak da dahil olmak üzere çeşitli mekanizmalarla kan şekerini düşürebilir. 

👉Araştırmalar, tarçının diyabetik hastalarda açlık kan şekerini %10-29 oranında düşürebildiğini göstermiştir ki bu önemli bir miktardır. Etkili doz tipik olarak günde 0.5-2 çay kaşığı tarçın veya 1-6 gramdır.

👉Kolesterol üstünde de dengeleyici etkisi olan tarçının antioksidan, antiseptik ve antibakteriyel özellikleri de vardır. 

👉Kanın pıhtılaşmasını önlemeye yardımcı olan tarçın zengin lif içeriği sayesinde sindirimi kolaylaştırır.

👉Antioksidan bakımından zengindir. Bu sayede birçok kanser türüne karşı koruma sağlar.

👉Lösemide kanser hücrelerinin çoğalma riskini düşürür. 

👉Tarçın sakızı çiğnemek veya koklamak hafızayı güçlendirir, Alzheimer gibi hastalıklarda yardımcı olarak kullanılabilir. 

👉Tarçın yağı başlangıç halindeki bronşit ve zatürreye iyi gelir.

👉Bal ve limonla alındığında soğuk algınlığı, grip ve nezleye iyi gelir.

👉Tokluk hissini uzattığı için, kilo vermeye de yardımcıdır.

👉Hazmı kolaylaştırır, mide kramplarını giderir, kusmayı önleyici bir etkisi vardır.

Tarçın Nasıl Tüketilir?


💦Tarçın toz olarak tüketilecekse, günde yarım çay kaşığını geçmemelidir. 

💦Ayrıca direkt tüketmek yerine yemeklerin içerisinde kullanılmalıdır. 

💦Tarçın kek, kurabiye gibi hamur işlerine ve yemeklere eklenerek tüketilebilir. 

💦Bununla birlikte kaynar su ile hazırlanan tarçın çayı da faydalarından yararlanmak isteyenler için idealdir.

#FaydalıBilgiler, #BaharatlarınFaydaları, #Tarçın

Yorum Gönder

0 Yorumlar