ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Güçlü Antioksidan Özelliği Olan Kocayemişin Faydaları Saymakla Bitmez

Halk arasında dağ çileği, yabani çilek, sultan böğürtleni gibi isimlerle de anılan kocayemiş, fundagiller familyasının sıra dışı üyelerinden biri. Çalı formundaki bitkisi, gelişim sürecine göre sarıdan kırmızıya doğru giden renkli meyvelerle doluyor, meyveler kırmızı renge ulaştığında ise olgunlaşma sürecini tamamladığı kabul ediliyor.

Marmara'dan Ege'ye, Akdeniz'den Karadeniz'e, ülkemizin birçok yerinde yetişme imkanı bulan kocayemiş, pütürlü yapıdaki meyveleriyle ilk kez gören herkesi şaşırtıyor. Doğada kendiliğinden yetişebildiği gibi özel olarak yetiştiriciliği de yapılan kocayemiş meyvesi, dikenli yapıdaki dış kabuğu sayesinde diğer tüm meyvelerden kolayca ayırt edilebiliyor.

Kocayemişin faydaları nelerdir?

👉Güçlü antioksidan ve antienflamatuar özellikler gösteren kocayemiş, bu sayede vücudu birçok hastalığa karşı koruyor, vücut direncini artırıp bağışıklığı güçlendiriyor.
👉Diş sağlığını olumlu yönde etkiliyor, özellikle diş eti problemlerinin çözümünde rol oynuyor.
👉Safra kesesinin korunmasında önemli rolleri olduğu söyleniyor.
👉Vücudun çeşitli yerlerinde oluşabilen iltihaplanmaların oluşmasını engellerken var olanların da daha hızlı iyileşmesine destek oluyor.
👉Güçlü antioksidan özellikleri sayesinde zararlı alışkanlıklar sebebiyle zarar gören akciğerlerin ve karaciğerin temizlenmesine destek oluyor.
👉Böbrek sağlığını olumlu yönde etkiliyor.
👉Bağırsak florasını korurken idrar söktürücü bir etki oluşturmayı da ihmal etmiyor.
👉Cilt üzerinde de olumlu etkileri olan kocayemiş, harici olarak kullanıldığında sivilce ve akne oluşumunu en aza indirirken var olan sivilcelerin de hızla geçmesine destek oluyor.
👉Yine yaygın bir cilt sorunu olan siyah noktalara karşı etkili olduğu da biliniyor.


Kocayemiş nasıl tüketilir?
Taze olarak tüketilebildiği gibi kurutulmuş haline güvenilir aktarlardan ulaşmak da mümkün oluyor. Öğütülmüş hali bal ile karıştırılarak tüketilebiliyor. Taze hali birçok tatlı tarifinde tıpkı diğer meyveler gibi kullanılıyor. Klasik çilek gibi reçeli, marmelatı da yapılabiliyor. Kocayemiş bitkisinin meyveleri dışında yaprakları da kurutularak bitki çayı olarak değerlendirilebiliyor. Harici olarak kullanmak isteyenler ise yapraklarıyla demlediği çayı ciltlerine uygulayabiliyor.



Yorum Gönder

0 Yorumlar