ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Yüksek tansiyonu anında düşürün!

 


Yüksek tansiyonu anında düşürün! Bu gıdadan sadece 1 tane yemek yetiyor

Yüksek tansiyon, tıp dilinde hipertansiyon olarak adlandırılır ve kanın damar duvarlarına yüksek bir basınçla temas ettiğini ifade eder. 

Hipertansiyon, inme riskini artıran başlıca faktörlerden biridir. Bu durumun ortaya çıkmasının pek çok nedeni olabilir. Ayrıca, beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzı seçimleri de kan basıncını yükseltebilir.

Yüksek tansiyonu düşürmek amacıyla tuz tüketimini sınırlayabilir, aşırı yağlı gıdalardan kaçınabilir ve stresi azaltmaya çalışabilirsiniz. Ancak doğada, yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olan bazı mucizevi besinler bulunmaktadır. 

Özellikle yüksek lif ve potasyum içeren gıdalar, tansiyon kontrolü için doğal bir destek sağlayabilir. Tansiyonunuz yüksekse, işte hemen bu doğal besini tüketin. 

Muz, çok yönlü bir meyve olarak, sadece cilt sağlığını ve sindirimi güçlendirmekle kalmaz, aynı zamanda kan basıncınızı da dengelemenize yardımcı olabilir. Muz, zengin bir potasyum ve lif kaynağıdır. 


Araştırmalar, yüksek potasyum ve lif içeriğine sahip besinlerin inme ve kalp hastalığı riskini azaltabileceğini göstermektedir. Ayrıca, potasyum, sağlıklı kan basıncı seviyelerini sürdürmek için önemlidir. Bu nedenle, yüksek tansiyonu düşürmek ve kalp sağlığını korumak amacıyla, muzu düzenli olarak beslenme planınıza eklemek faydalı olabilir. (Karar Gazetesi)


Yüksek Tansiyonu Ne Düşürür?

Yüksek tansiyonu düşürmek adına evde bazı yöntemler uygulanabilir, bazı besinler tüketilebilir:



  • Başınızı soğuk su ile yıkamanız yüksek tansiyonunuzu düşürmek için doğru bir adım olacaktır. Çünkü soğuk su sinirlerinizi uyardığı için tansiyonunuzun düşmesine ön ayak olacaktır.
  • Kekik tüketimi ya da kekik suyu kaynatılması, düşürmekte yararlı olacaktır.
  • Yoğurt veya ayran tüketebilirsiniz.
  • Limon tüketimi doğru bir tercih olacaktır. Çünkü limon suyu damarların tıkanmasına neden olan bazı maddeleri vücudumuzdan temizleme görevini üstleniyor. Her sabah bir bardak suya yarım limon sıkarak sizde bu maddelerin vücudunuzdan uzaklaştırılmasını sağlayabilirsiniz.
  • Sarımsaklı ürünler tercih edebilirsiniz. Sarımsak tansiyonunuzun düşmesini hızlı bir şekilde sağlayacaktır. Her gün 1-2 diş sarımsak tüketimine özen gösterin.
  • Pancar suyu içeriğindeki nitrat sayesinde kanın damarlardan rahat rahat geçmesini sağladığı için etkili bir tansiyon düşürücüdür.
  • Muz içerdiği zengin potasyumlu içeriği ile kan akışınızı hızlandırır ve tansiyonunuzun düşmesini sağlar. Ayrıca damarlarda tıkanıklık yaratabilecek maddelerin birikmesini önlemede birebirdir.
  • Kudret narı çoğu hastalığa şifalı geldiği gibi yükselen tansiyonunuzu düşürmek için doğru bir çözüm olacaktır.
  • Tuz tüketimini indirgemeniz hipertansiyon için çok mühimdir.
  • Kuşburnu çayı ile tansiyonunuzu düzene sokma yoluna gidebilirsiniz.

Tabii ki evde yapacağınız yöntemler, tüketeceğiniz besinler tedavi amaçlı değildir. Sadece sizin o anda rahatlamanızı sağlamak için uygulanır. Anı kurtarmak adına faydalı bilgiler içerir, fakat sizin tansiyonunuzun kontrolsüz çıktığı noktada bir uzman ile görüşüp, bir ilaca başlayarak tedavi planınızı şekillendirmeniz gerekebilir. (Acıbadem)

#FaydalıBilgiler, #YüksekTansiyon, #Hipertansiyon, #Salı

Yorum Gönder

0 Yorumlar