ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

COVID19 Haberler 16 Nisan Dünya ve Türkiye


TÜRKİYE

⏩Türkiye Covid-19  Veri Özeti (36.Gün)
➤Vaka:74.193 ➤Ölüm:1.643 ➤Ölüm%2,21
İyileşen:7.089 ➤İyileşme%9,55
➤1 Milyon Kişi Başına Vaka Sayısı:835



Türkiye Haberler
İmamoğlu'ndan 'Ekrem'e zırnık yok' kampanyasına teşekkür
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, fitre ve zekatların belediyeye bağışlanması çağrısına karşı sosyal medyada 'Ekrem'e zırnık yok' kampanyası başlatanlara teşekkür etti. İmamoğlu, "Belki de ulaşmakta güçlük çekeceğim insanlara videomu ulaştıran bu arkadaşlara inanın teşekkür ediyorum" dedi.
CHP’li 11 Belediye Başkanı'ndan altı öneri;CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, koronavirüs salgını süresince yapılması gerekenleri maddeler halinde sıraladı. Pandemi Kurulları'nın koronavirüs ile ilgili tüm verileri günlük olarak halka açıklaması önemli olduğunun da altı çizildi. Ayrıca Ramazan’da ihtiyaç sahiplerine ulaşmanın da önemli olduğu belirtilerek, “Belediyelerimizin en etkin ve doğru adreslerden biri olduğunu hatırlatırız” denildi.
Koronavirüse karşı ekonomik önlemler içeren kanun teklifi kabul edildi:
-İşten çıkarılana günlük 39.24 TL;TBMM’de kabul edilen Koronavirüs (Covid-19) ‘Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik’ Kanunu’na göre, ücretsiz izne çıkarılanlara aylık nakit desteği gelirken, işten işçi çıkarmalar ise 3 aylığına yasaklanıyor. İşverenler ise çalışanları 3 ay süreyle ücretsiz izne çıkarabilecek.
-CHP'li Ağbaba'dan işçileri ücretsiz izine çıkarmayı düzenleyen teklife itiraz;CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ücretsiz izne çıkarmayı mevzuata dahil eden AKP'nin teklifine göre işçi başına 2 bin 943 TL ceza ödeyerek işten çıkarma yapılabileceğine dikkat çekti.
Doğrusunu söyledi diye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun üstüne gidiliyor. 
 -Akif Beki, bugünkü yazısında, “Kendimizin de ihtiyacı olduğu halde 34 ülkeye yardım eli uzattık” diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun üstüne gidildiğini, aynı itirafı son kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha açık şekilde yaptığını ifade etti.
-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Kendimizin de ihtiyacı olduğu halde 34 ülkeye yardım eli uzattık” şeklindeki itiraf gibi açıklaması gündem yarattı.
Halk evinde kalacak, müteahhitlere garanti ödeme yapılacak:
-Devlet, hiç salgın olmasa bile bu yıl mega projelerin müteahhitlerine araç ve yolcu garanti ödemeleri adı altında zaten 8.3 milyar lira para aktaracaktı. 
-Salgınla birlikte araçların geçmediği, yolcuların uğramadığı köprü, otoyol, havayolu ve tren garları için devlet bu yoklukta 8 milyar lira daha ilave para ödemek zorunda kalacak
Dolar son 20 ayın en yüksek seviyesine ulaştı
Altın fiyatları rekora koşuyor!

DÜNYA
Worldometers Coronavirus Dünya
Dünya Covid-19 Veri Özeti (#15Nisan)
➤Vaka:2.112.240 ➤Ölüm:140.305➤Ölüm%6,64
İyileşen:518.817 ➤İyileşme:%24,56
➤1 Milyon Kişi Başına Vaka Sayısı:269

Dünya Haberler
Covid-19 salgınının yol açtığı ekonomik krizden dolayı dünyanın yarısı IMF'den yardım istedi;Benzeri olmayan bir aciliyet durumuyla karşı karşıya olduklarını söyleyen IMF Başkanı Georgieva, CNBC'ye yaptığı açıklamada, "Bu durum kötü yönetim ya da hatalar yapıldığı için oluşmadı. Ülkelere hızlı fon tedarikinde bulunuyoruz." dedi.
➤ABD
-New York’a Maske Takma Zorunluluğu Geliyor
ABD BaşkanI Donald Trump, ellerindeki verilere göre ABD’de yeni Corona virüsü vakalarının zirve noktasını görerek düşüşe geçmeye başladığını söyledi. Trump, ülkede salgın yüzünden duran ekonomik faaliyetlerin yeniden başlatılması konusunda yarın (Perşembe) yeni yönerge açıklayacağını belirtti.
-Trump'ın danışmanı: Bu Kovid-1 değil, Kovid-19; 18 koronavirüs daha var

🔺🔻#Habereyorum: Mevcut Veriler, Trump'ı Doğrulamıyor.




#16Nisan #16Nisan2020, #ABD #Almanya, #CoronaTurkiye #covid19, #Çin, #Dünya, #Fransa, #HabereYorum, #İran, #İspanya, #İsrail, #İtalya, #Korona, #Koronavirüs, #Rusya, #Türkiye, #WHO, #World, #SokağaÇıkmaYasağı

Yorum Gönder

0 Yorumlar