ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Koronavirüse karşı ekonomik önlemler içeren kanun teklifi kabul edildi:

Tüm Yük İşveren ve Çalışanda
İhtiyat Akçesi Bu günler içindi
Koronavirüse karşı ekonomik önlemler içeren kanun teklifi kabul edildi: İşten çıkarılana günlük 39.24 TL;
TBMM’de kabul edilen Koronavirüs (Covid-19) ‘Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik’ -
-Kanunu’na göre, ücretsiz izne çıkarılanlara aylık nakit desteği gelirken, işten işçi çıkarmalar ise 3 aylığına yasaklanıyor. İşverenler ise çalışanları 3 ay süreyle ücretsiz izne çıkarabilecek.
-Hazine taşınmazları için ödenmesi gereken bedeller, erişim bedelleri, Devlet İhale Kanunu gereğince kiraya verilen yerler ve taşınmazlar, Belediye ve özel idareler taşınmazları için ödenmesi gereken bedeller 3 ay erteleniyor.
-Faaliyet yetkileri durdurulan veya faaliyette bulunmayan işletmelerin yıllık ilan ve aidat ve reklam vergileri ilke çevre vergileri alınmayacak.
-Yüksek Öğrenim kredi borçları üç aylık döneme ilişkin tahsil edilmesi gerekenlerle sınırlı kalmak üzere başvuru şartı aranmaksızın üç ay erteleniyor.
-Lisanslı Depoculuk kapsamında verilen ver 2020 yılı içinde geçerlilik süresi bir yıl uzatılıyor.
-Ticaret gemiler için düzenlenen ve 11.03.2020 tarihi ile 31.07.2020 arasında süresi dolan veya dolacak denize elverişlilik belgeleri 01.08.2020 tarihine kadar uzatılıyor.
-Dernekler Kanunu, Türk Medeni Kanunu göre verilecek bildirim ve beyannameler ile dernek Genel Kurul toplantıları 31.07.2020 tarihine kadar ertelenecek.
Koronavirüs (Covid-19) ‘Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata E3tkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun
#Kanun, #Koronavirüs (#Covid19) #SalgınınınEkonomikSosyalHayataEtkileri

Yorum Gönder

0 Yorumlar