ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

COVID19 Haberler 15 Nisan Dünya ve Türkiye

EN RİSKLİ ÜLKE İSPANYA

Türkiye Haberler
Salda Gölü’ndeki tahribattan geriye derin çukur ve lastik izleri kaldıBurdur’un Yeşilova ilçesi sınırlarında bulunan ve turkuaz renkli suyu, beyaz kumsalı nedeniyle ‘Türkiye’nin Maldivleri’ olarak anılan Salda Gölü’ne yapılması planlanan Millet Bahçesi projesini yürüten yüklenici firmaya ait iş makinesi ve kamyonlar, alandaki kumsalı tahrip etti.
 Soylu’nun istifasını AKP’liler Reuters’a değerlendirdi: Gerilimin bir yansıması
Reuters’a konuşan AKP’li bir yetkili, “Bir süredir Albayrak ve Soylu arasında bir çekişme olduğu ve aralarında sıkıntı yaşandığı artık bir sır değil. Ancak zaman zaman ikili arasındaki çatlağın partide görünenden daha fazla hasara yol açtığı bir gerçek…
Bu sabah Rize’de karantina başladı: Giriş ve çıkışlara kapatıldı
İl Hıfzıssıhha Kurulunca corona virüsü tedbirleri kapsamında Kalkandere ilçe merkezinde karantina uygulamasına karar verildi. Karar, bu sabah saat 08.00’de uygulamaya konuldu. Polis ve jandarma ekipleri ilçe giriş ve çıkışlarını bariyerlerle kapatarak önlem aldı. İlçede temel tüketim ihtiyaçlarına göre ekmek fırınları, eczaneler ve marketler hizmet vermeyi sürdürdü.

DÜNYA

Dünya Covid-19 Veri Özeti 
➤Vaka:2.053.600 ➤Ölüm:136.465➤Ölüm%6,65
İyileşen:503.803 ➤İyileşme:%24,53
➤1 Milyon Kişi Başına Vaka Sayısı:258

Dünya Haberler
Dünya Trump’a karşı: Corona virüsü hamlesine tepki çığ gibi;Her açıklaması ve her hareketi olay olan ABD Başkanı Donald Trumpın bu sabah saatlerinde yaptığı Dünya Sağlık Örgütü açıklaması büyük yankı uyandırdı Dünya Sağlık Örgütünün taraflı ve yavaş hareket ettiğini söyleyen Trump, bu kuruluşa ABDnin ayırdığı bütçeyi askıya alma kararı aldığını açıklamıştı.
İngiliz istihbaratının eski bir numarasından Çin’e şok suçlama: Her şeyi sakladılarReuters’ın haberine göre Sawers, “Çin’in hepimize virüsü enfekte etmiş olması, virüsün kaynağı konusundaki sorumluluktan kaçınması ve ilk etapta bununla başa çıkmadaki başarısızlığından dolayı Amerika’da Çin’e karşı derin bir öfke var” dedi.Sawers açıklamasının devamında, “İstihbarat, diğer devletlerin ve aktörlerin sizden gizledikleri bilgileri elde etme ile ilgilidir. Aralık ve Ocak ayları arasındaki kısa dönemde Çinliler kesinlikle bunu Batı’dan gizlediler” ifadelerini kullandı.
Dünyanın en riskli 4.Ülkesi ABD, 6 Yüzbin Civarında Vaka sayısı olan ABD'de Üçte bir vakalar New York Eyaletinde... Bir Başka açıdan bakarsak; ABD'de 1 Milyon Kişi Başına Vaka 1.848 iken , New York Eyaletinde bu oran 10 Bin 368 . ki Dünyada En yüksek oran.. 5 Bin 387 ile Lüksemburg..Bu Rakamsal Veriler, New York Eyaletinin Koronavirüs covid-19 açısından risk seviyesinin oldukça yüksek olduğunu göstermektedir.


#15Nisan #15Nisan2020, #ABD #Almanya, #CoronaTurkiye #covid19, #Çin, #Dünya, #Fransa, #HabereYorum, #İran, #İspanya, #İsrail, #İtalya, #Korona, #Koronavirüs, #Rusya, #Türkiye,  #SokağaÇıkmaYasağı

Yorum Gönder

0 Yorumlar