ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Türk heyeti, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Konseyi Başkanı Sarraj ile görüştü


Libya’nın başkenti Trablus’ta Türk heyet, Libya hükümeti ile görüştü. Heyette,
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın 
ve Mit Başkanı Hakan Fidan yer aldı.

Türk dışişleri bakanı, üst düzey Türk yetkililer Çarşamba günü Trablus'a yaptığı ziyarette Libya'da kalıcı ateşkes ve siyasi çözümün yanı sıra enerji işbirliğini de görüştüler.

Libya'da kim kimi destekliyor?
Merkezi Trablus'ta bulunan Ulusal Mutabakat Hükümeti, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere Türkiye,  Avrupa Birliği ve uluslararası kurumlarca meşru kabul ediliyor ve destekleniyor.
Tobruk merkezli Hafter güçlerinin kontrolünde olan Temsilciler Meclisi'ni ise Mısır, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Fransa ve Rusya'dan destek buluyor.

HABERE YORUM
Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında parçalanan ve yıkıma uğrayan ülkeler gibi Libya’da da karışıklıklar devam ediyor. Fransa, Libya’da petrolden pay alma derdinde, Libya’nın barış ve huzur içinde olması umurunda bile değil. 

Diğer taraftan Türkiye, Libya’da BM tarafından tanınan Hükümeti desteklerken, Suriye’de bunun tam tersi BM tarafından tanınana Esat Yönetiminin karşısında…
Son gelişmelerden anlaşılan Türkiye, ABD’nin önderlik ettiği başta Fransa olmak üzere ve buna Rusya’yı ve Arap Ülkelerini de dahil edebiliriz.. Libya’da devre dışı bırakılmak isteniyor. 

Türk Heyetinin bu ziyareti, Meşru Libya Hükümeti'nin karşısında yer alan Ülkelere başta Rusya, Fransa ve Mısır ve hatta ABD olmak üzere  bir mesaj Niteliği taşıyor ve tüm bu ülkeleri karşısına almış bulunuyor. 



Konu İle İlgili Diğer Haberler
Mısır Libya Ateşkesinin Ayrıntılarını Açıkladı 

Türkiye Mısır’ın önerisini reddetmişti; Çavuşoğlu: ‘‘Kahire’deki Ateşkes Çabası Ölü Doğmuştur’’ ,
Rusya'nın Bu konuyla ilgili İstanbul Toplantısı İptal Edildi (Bu Toplantıya iran D.İ.B Zarif'de katılacaktı,
ABD’den Tunus’a asker gönderme uyarısı; ABD de son dönemde Rusya’yı Libya’daki ateşi körüklemekle suçlamış ve gerekirse Tunus’ta asker konuşlandırarak Rusya’nın Kuzey Afrika’yı istikrarsızlaştırmaya çalışmasını engelleyeceğini bildirmişti.