ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

#HabereYorum 30 Nisan Dünya ve Türkiye



TÜRKİYE
⏩En Riskli İller
1-Zonguldak(1.806),
2-İstanbul (788),
3-İsparta (655)
4-Rize (290),
5-Bayburt (280),
6-Konya (273),
7-Kocaeli (262),
8-İzmir (256)


Sağlık Bakanı her ne kadar başarı sağlandı diyorsa da şu an için bu abartılacak bir başarı değil. Çünkü iyileşme oranı artış ivmesi düşük ve şu anda %37,45. İlave olarak, testler hastanelerde yapılmakta ve günlük olarak 35-40 Bin  civarında.. şu ana kadar 991 Bin 613 Kişiye Korona virüs testi yapıldı. 

Halbuki İran, 50.günde nüfusunun yarısına yakınını korona virüs testine tabi tutmuştu.Bu kapsamda Türkiye, Çin, Güney Kore ve İran uygulamalarını örnek almalı, aldığı tedbirler ve uygulamalara ilave olarak Korona virüs şüphesi olan Hastaların, hastanelere gelmesinin yanı sıra özellikle risk oranının yüksek olduğu lokasyonlara ve enfekte için risk oluşturabilecek yaş gruplarına seyyar laboratuvarlar ile teste tabi tutarak test sayısını artırmalı ve özellikle risk gruplarını süratle teste tabi tutmalıdır.

Kısaca, vakaların hastanelere gelmesi beklenmeden kurulacak sistemle vakaların ve risk gruplarının üzerine seyyar olarak gidilmesi gerekir.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 1 Mayıs programının son detaylarını paylaşarak ortak bildiri yayımladı. “1 Mayıs akşamı balkonlardayız” açıklaması yapan örgütler, salgın koşullarında işçilerin çalıştırılmasına dikkat çekerek,“Sadece ve sadece sermayenin bu akıldışı düzeninin çarkları dönsün diye üretiyoruz. İşte 2020 1 Mayıs’ı bu gerçekliğin en çıplak haliyle görüldüğü ve bunun karşısında işçi sınıfının başka bir dünya, yeni bir toplumsal düzen iradesinin dünya çapında haykırıldığı bir kırılma anı olarak tarihe geçecek” ifadelerine yer verdi.

➜Raporun Türkiye başlığında, temel hakların ihlal edildiği, olağanüstü hal dönemi Temmuz 2018’de sona ermesine rağmen, muhaliflere veya muhalif olduğu varsayılan kişilere yönelik baskıların geçen yıl da sürdüğü ifade edildi. ➜Ayrıca, yargının baskı aracı olarak kullanımının devam ettiği ifade edildi.
Bianet’in aktardığı habere göre infaz düzenlemesine dair son yargı paketinin de değerlendirildiği raporda, yargının durumu şöyle anlatıldı:
“Binlerce kişi, uluslararası hukukta tanımlanmış bir suç işlediklerine ilişkin çoğunlukla hiçbir güvenilir kanıt olmadan, terörle mücadele yasaları ve başka yasaların keyfi kullanımıyla soruşturuldu, yargılandı ve cezalandırma amacı taşıyan uzun süreli tutuklu yargılamalarla cezaevinde tutuldu. Yargı bağımsızlığına ilişkin kaygılar arttı.(Alıntı Oda tv)

DÜNYA

En Riskli Ülkeler;
1-İspanya,
2-İsviçre,
3-İtalya,
4-ABD,(New York)
5-İngiltere
6-Fransa,
7-Almanya,
8-Türkiye,
9-İran (Özellikle İyileşme Oranında Belirgin Bir Artış Var,%79,36)









Covid-19 salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İspanya'nın normalleşme sürecinin "kademeli, sürecin 4 aşamalı bir takvim olacak ve en az 8 hafta sürecek.İlk aşamaya 4 Mayıs'ta geçiliyor. gelecek pazartesi gününden itibaren restoran ve küçük işletmelerin yarım randımanlı açılacağını, sporda profesyonel ve bireysel antrenmanların başlayacağını ifade etti.
Güney Kore’de 29 Şubat’tan beri bir ilk yaşandı
Corona virüsüne karşı en etkili mücadeleyi veren Asya ülkelerinden biri olarak tarihe geçen Güney Kore'de bugün açıklanan verilere göre 29 Şubat'tan beri ilk defa yerli Covid-19 vakasının tespit edilmediği açıklandı. Çin ve Hong Kong'ta da yeni vaka sayısının tek haneli sayılara inmesi ya da hiç olmaması uluslararası kamuoyunda, "Corona virüsüne karşı iyi haberler gelmeye başladı" yorumlarının yapılmasına sebep oldu.

ABD’de başta New York Eyaleti Olmak Üzere Kritik Durum Devam Ediyor; Ölümler 60 bini aştı. Korona virüsünün etkisindeki ABD'deki son verilere göre, 24 saat içinde bin 743 ölüm daha yaşandı. Ülkedeki toplam can kaybı 61 bin 609'a yükseldi.

NATO askeri helikopteri Adriyatik Denizi’nde kayboldu!
Yunanistan devlet televizyonu ERT, Akdeniz'deki Daimi NATO Denizcilik Grubu 2’nin (SNMG2) bir parçası olan ve Kanada fırkateyninden havalanan askeri helikopterin Adriyatik Denizi’nde kaybolduğunu duyurdu. Yunanistan televizyonu, Türk fırkateyninin arama kurtarma çalışmaları için bölgeye intikal ettiğini açıkladı


➤İran;
Çin'den sonra iran da Koronavirüse zaferini ilan etmeye hazırlanıyor. 
Çin, 76 Günün sonunda zaferini ilan etmişti. İran'da ise ilk vakanın açıklandığı 19 Şubat'dan bugüne yaklaşık 64 gün geçti. 
05 Nisan 2020 Tarihinde Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bunun işaretini vermişti. üstelik İran, Vatandaşının yarısından çoğunu Koronavirüs testinden geçirmiş bulunuyor.
Yapmış olduğumuz veri analizinde;
-Vaka Sayılarının ve Ölüm Oranlarının azaldığını,
-Hasta iyileşme Sayısının Arttığını (73 Bin 791), iyileşme Oranının %78,79'a ulaştığını ve her geçen gün bu oranın arttığını görmekteyiz. 
Veriler, İran'ın bu konudaki açıklamalarını teyid ediyor.  


➤Rusya;
Aşağıdaki çizelgede görüldüğü üzere Rusya'da 12 Nisan 2020 tarihinden beri vaka ve ölüm oranlarında artış var...ve her geçen günde artmaya devam ediyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar