ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

DİSK'ten çağrı: 1 Mayıs'ta Balkonlara

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin, 1 Mayıs  Emek ve Dayanışma Bayramı için Taksim Kazancı Yokuşu’nda 1977'deki 1 Mayıs’da ölenler için karanfil bırakıldı, 

Cuma günü ise saat 21.00’de evlerin balkon ve pencerelerinden kutlama yapılacak. 

DİSK, KESK, EBTO ve TMMOB temsilcileri 1 Mayıs nedeniyle Adalar’da basın açıklaması yaptı.Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, sembolik bir anma gerçekleştirmek için Valiliğe müracaat ettiklerini ancak henüz sonuç gelmediğini belirterek, “Neredeysek orada 1 Mayıs. 1 Mayıs marşımızı, taleplerimizi balkonlardan dile getireceğiz” dedi.

DİSK, KESK, EBTO ve TMMOB üyeleri 1 Mayıs nedeniyle Adalar’da basın açıklaması yaptı. Koronavirüs sebebiyle sosyal mesafe kuralı çerçevesinde toplanılan program 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Kitle örgütleri adına konuşma yapılan programda ilk olarak mikrofonu alan KESK Dönem Sözcüsü, Haber Sen Temsilcisi Nurcan Güneren, “Sevgili kamu emekçileri, işçiler, işini kaybedenler, aydını, gazetecisi, öğrencisi, esnafı, kadını, genci, yaşlısıyla haydi hep birlikte uluslararası birlik mücadele ve dayanışma günü iş yerlerimizde sembolik de olsa alanlarda, Taksim Meydanı’nda, sendikalarımızda, evlerimizde hep birlikte Mayıs marşımızı söyleyelim.

Baharın coşkusuyla güzel günler göreceğimiz inancıyla pankartlarımızı sallayalım, sloganlarımızı haykıralım. İnsanlığı ve doğayı öldüren sömürü düzenine mahkum değiliz.Başka bir dünya başka bir ülke mümkündür. Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın emekçinin bayramı” ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

Habere Yorum dedi ki…
DİSK Genel Başkanı ve Genel Sekreterinin de aralarında olduğu DİSK'liler gözaltına alındı! #1Mayıs çelengi parçalandı!
https://twitter.com/CHPAOkuzcuoglu/status/1256114069192482816?s=20