ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

#HabereYorum 1MAYIS Dünya ve Türkiye

1 MAYIS
Emek ve Dayanışma Bayramı
Kutlu Olsun


1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı, Türkiye ve Dünyada Korona virüs Salgını Gölgesinde Kutlanıyor. 

#1MAYIS KUTLU OLSUN!

➜Hak, Hukuk ve Adalet İçin,
➜Emeğe Saygı İçin,
➜Ülkemizin Birlik Beraberliği İçin,
➜Onlar Değil Biz Olduğumuz İçin
1 Mayıs Şarkısını Söylüyor ve Alkışlarla #Yaşasın1Mayıs Diyoruz

TÜRKİYE
1-Zonguldak(1.806),
2-İstanbul (788),
3-İsparta (655)
4-Rize (290),
5-Bayburt (280),
6-Konya (273),
7-Kocaeli (262),
8-İzmir (256)
DİSK, KESK, EBTO ve TMMOB temsilcileri 1 Mayıs nedeniyle Adalar’da basın açıklaması yaptı.Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, sembolik bir anma gerçekleştirmek için Valiliğe müracaat ettiklerini ancak henüz sonuç gelmediğini belirterek, “Neredeysek orada 1 Mayıs. 1 Mayıs marşımızı, taleplerimizi balkonlardan dile getireceğiz” dedi.
Türkiye'nin önündeki seçenekler neler, bundan sonra ne olacak?
2019’un son ayına girdiğimizde ABD’nin Türkiye’ye Rusya Federasyonu’ndan satın aldığı S-400 hava ve füze savunma sistemi nedeniyle yaptırım uygulaması an meselesi gibi görülüyordu. 11 Aralık tarihinde Senato Dış İlişkiler Komitesi Türkiye’ye yaptırımlar uygulanmasını öngören ABD Ulusal Güvenliğini Güçlendirmek ve IŞİD’in Yeniden Canlanmasını Önleme Yasa Tasarısı (S.2641 - Promoting American National Security and Preventing the Resurgence of ISIS Act of 2019) kabul etmişti ve yasanın Senato Genel Kurulu’na gelmesi durumunda Trump’ın veto edemeyeceği bir çoğunlukla (70+ Senatör) kabul edilmesi bekleniyordu. 17 Aralık’ta ise ABD Kongresi’nde kabul edilen Savunma Bütçesi’nde (NDAA) Trump’a Türkiye’ye ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) çerçevesinde yaptırım uygulaması çağrısı yenilenmişti.


2 milyonluk pandemi yardımı ihalesi yine AKP’li isme gitti

AKP’li Güngören Belediyesi, koronavirüs salgınında ihtiyaç sahibi yurttaşlara dağıtmak için 15 bin gıda kolisi almak üzere çıktığı ihaleyi, AKP Zeytinburnu İlçe Başkanlığı’nın eski yöneticisi ve AKP milletvekili aday adayı olan Ayhan Balcı’nın şirketi kazandı.

DÜNYA


En Riskli Ülkeler;
1-İspanya,
2-İsviçre,
3-İtalya,
4-ABD,(New York)
5-İngiltere
6-Fransa,
7-Almanya,
8-Türkiye,
9-İran (Özellikle İyileşme Oranında Belirgin Bir Artış Var,%79,36)

ABD Başkanı Trump, yeni tip koronavirüsün laboratuvardan çıktığına dair "güvenilir kanıt" gördüğünü ancak ayrıntılarını paylaşamayacağını söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüsün Çin'in Vuhan kentindeki bir laboratuvardan çıktığına ilişkin bazı kanıtlar gördüğünü ancak bu konuyla ilgili ayrıntıları paylaşamayacağını açıkladı.Trump, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) de kendinden utanması gerektiğini belirterek bu kurum için "Çin'in halkla ilişkiler ajansı gibi çalışıyor. Bu virüs Çin'de durdurulabilirdi." dedi.Yaşlı insanların korunması konusunda Beyaz Saray'da düzenlenen panele katılan ABD Başkanı, gazetecilerin gündeme ilişkin soruları yanıtladı.Covid-19'un Vuhan'daki bir laboratuvardan çıkmış olduğu iddialarına ilişkin Trump, "Vuhan Viroloji Enstitüsü'nün virüsün kaynağı olduğuna dair size yüksek derecede güven veren bir kanıt gördünüz mü?" şeklindeki soruya, "Evet gördüm." diye yanıt verdi.Gazetecilerin bu konudaki sorularında ısrar etmesi üzerine Trump, "Çin bunu kasıtlı olarak ya da yanlışlıkla yapmış olursa olsun araştırmacılarımız bu konuda çalışıyor. Size şu anda daha fazlasını söyleyemem." diye konuştu.

-Gates, “Eğer Ocak ve Şubat aylarında doğru bir şekilde test yapılsaydı, bu kadar korkunç ekonomik maliyet çıkmazdı. Gerekli malzemeler geliştirilseydi, böyle bir salgın, çok ufak sayılarla durdurulabilirdi” dedi.

-Gates, “Eğer Ocak ve Şubat aylarında doğru bir şekilde test yapılsaydı, bu kadar korkunç ekonomik maliyet çıkmazdı. Gerekli malzemeler geliştirilseydi, böyle bir salgın, çok ufak sayılarla durdurulabilirdi” dedi.

Bill Gates'ten koronavirüs çıkışı: ABD'yi yerden yere vurdu





Yorum Gönder

0 Yorumlar