ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Reuters: Türkiye, S-400 Savunma Sisteminin Aktifleştirilmesi Planını Erteledi


Türkiye'nin Rusya'dan geçen yıl aldığı S-400 hava savunma sisteminin aktive edilmesinin koronavirüs salgını nedeniyle ertelendiği ileri sürüldü. 

Reuters haber ajansına konuşan bir Türk yetkili, savunma sisteminin aktive edilmesi kararından vazgeçilmediğini ancak nisan ayında kullanıma hazır hale getirme planının ertelendiğini söyledi.

Aynı yetkili bazı teknik hazırlıkların hala tamamlanmadığını ve bunun aylar sürebileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pazar günü ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası aktarılan yazılı açıklamalarda S-400 konusuna değinilmemişti.
ABD Dışişleri Bakanlığı danışmanlarından Richard Outzen de geçen hafta S-400 konusunda, söz konusu savunma sistemlerinin ABD uçaklarının da uçtuğu hava sahasında aktive edilmesinin 'büyük bir problem' olduğunu söylemişti. 

Outzen, "Covid öncesi Washington'daki beklenti, Türkiye'nin nisan ayında S-400'leri aktif hale getirecekleri ve ardından Kongre'nin yaptırımlar için harekete geçeceği yönündeydi. Bu durumun hala değişmediği düşüncesindeyim." dedi.
Erdğan, Geçtiğimiz Kasım Ayı İçerisinde ABD'de Trump görüşmelerinde S-400 Konusu ana gündem maddeleri arasındaydı. 
(Trump-Erdoğan Görüşmesi Öncesinde ABD’den Açıklamalar)

Yorum Gönder

1 Yorumlar

Habere Yorum dedi ki…
1-ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ortagus, Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan S-400'ler konusunda "Derin kaygı duyuyoruz ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizim yaklaşımımızı anladığından eminiz" dedi.
2-ABD Dışişleri’nden Türkiye ve S-400 Açıklaması: ''Kaygılıyız''