ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

CHP'li 11 Büyükşehir Belediyesi, İktidarın Engellemelerine Karşı Dayanışma İçinde Çalışıyor.

Sık sık bir araya gelerek sorunları paylaşmayı hedefleyen belediye başkanları, başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP ve Yandaş Basının tüm yanlı tutumları, karalama kampanyaları ve engellemeleri ve baskılarına rağmen, kişilere, tarikatlara, Cemaatlere, belli zümrelere değil vatandaşa hizmet getirerek  çok başarılı çalışmalar sergiliyorlar. 

Korona virüs gibi ulusal bir sağlık sorunuyla mücadelede Hükümetin tüm belediyelerle koordinasyon ve işbirliği içinde çalışması beklenirdi. Normali ve olması gerekende buydu...Ancak; hükümet böyle bir çalışma yöntemi uygulamadı. 
Bir taraftan; CHP’li belediyelerin açtığı bağış kampanyasını durdururken, onları "devlet içinde devlet" olmaya çalışmakla suçlarken, 
Diğer taraftan, Sadece AK Parti’li belediyeleri muhatap aldı, CHP’li belediyeleri dışarıda bıraktı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ulusa sesleniş konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu "fitne"  odağı olarak ilân etti. 
CHP'li pek çok belediye, ekmek dağıtımının engellendiğini belirtmiş, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise "Yardım yapmamız, bizzat Erdoğan tarafından önleniyor" ifadelerini kullanmıştı.

Milletin Belediyeleri ne yaptı;


⏩Zaman yitirmeden bir yandan virüsün yayılmasına karşı tıbbi önlemleri almak bir yandan da salgından etkilenerek işini kaybedenlere, iş yerini kapatanlara, işsizlere, sokaktan geçinenlere, alt gelir gruplarına, yoksullara yaptıkları gıda ve nakit yardımlarıyla sosyal belediyeciliğin gereğini yerine getirdiler.

⏩İlk vaka saptandığı günden başlayarak Kriz Masası kurdular. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Adana, Mersin ve Antalya’da belediyeler toplu taşıma araçlarını her gün dezenfekte etmekle işe başladılar. Otobüs ve metro duraklarına, metro çıkışlarına vatandaşların ellerini temizleyebilmeleri için temizleyici malzemeler koydular.
⏩65 yBaş üstünün sokağa çıkması yasaklanınca, ihtiyacı olanların evlerine malzeme götürdüler, alış verişlerine yardımcı oldular. Dışarı çıkmalarını önlemek için bedava olan yolcu kartlarını iptal ettiler. Aynı uygulamayı 20 yaş altı için sokağa çıkma yasağı ilan edildikten sonra da yaptılar.
⏩En önemli hizmetlerinden biri de, maske takma zorunluluğunun getirilmesinden sonra toplu taşım araçlarına binecek vatandaşlara bedava maske dağıtmaları oldu. 
⏩Hükümet ise maske temini ve dağıtımıyla ilgili somut bir adım atmadan belediyeler uygulamaya geçtiler.

İktidarın Baskılarına Rağmen Yüksek Performans Gösteriyorlar

İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Ankara’da Mansur Yavaş, İzmir’de Tunç Soyer, Adana’da Zeydan Karalar, Mersin’e Vahap Seçer, Antalya’da Muhittin Böcek ve kısaca tüm Milletin Belediyeleri  yüksek bir performans gösteriyorlar.

İktidarın, CHP'li Belediyelerin Ekmek Dağıtımı Dahil Tüm yardım Faaliyetlerine; Karşı Çıkması, Engelleme getirmesi, Paralel yapı İle Eş tutması vb olaylar ve yaptırımlar kabul edilebilir değil, Akıl Durması, Çifte Standart, Ne gibi gerekçe...Bu durum...Devlet yönetimi, Kriz Yönetimi, Kanunlar, Kamu Vicdanı .... İle Asla Bağdaşmaz. 


Mansur Yavaş'tan iktidar göndermeli kapak: Unutmayın ki sonsuz iktidar yoktur; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP’li isimler ve Erdoğan’ın CHP’li belediyeleri hedef alan açıklamalarının ardından, Twitter hesabında manidar bir kapak görseli kullandı. 


Yorum Gönder

0 Yorumlar