ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Trump-Erdoğan Görüşmesi Öncesinde ABD’den Açıklamalar



Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada,

ABD Kongresi'nin S-400'lerden vazgeçilmemesi durumunda Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı almaya hazır olduğu belirtildi.

Bu Kapsamda ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert C. O'Brien; “Eğer Türkiye S-400’lerden kurtulmazsa muhtemelen CAATSA yasasına uygun yaptırımlar, her iki tarafın da ezici çoğunluğunun desteği ile Kongre’den geçecek ve Türkiye, bu yaptırımların sonuçlarını hissedecek. 

Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açıkça söylemiştik. NATO’da S-400’lere, önemli miktarda Rus silah alımına yer yok. Bunu Başkan (Trump), Washington’a geldiği zaman ona (Erdoğan’a) çok açık bir şekilde söyleyecek” ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan
ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Suriye'de 500 ila 600 Amerikan askeri bırakacaklarını bildirdi. Milley, ABC televizyonuna, ABD'nin Suriye'deki askeri varlığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD'nin IŞİD ile mücadeleyi devam ettirmek için Suriye'de asker bulundurmaya devam edeceğini belirten Milley, "Sayının binden az olacağı kesin, belki 500 ya da 600 olur" dedi.
Sputnik, CBS Tv

ABD Başkanı Donald Trump’ın geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a skandal bir mektup daha yolladığı ve Türkiye’ye yaptırım tehdidinde bulunduğu iddia edildi. Gerçek Gündem 11.Kasım.2019

HABERE YORUM
ABD tarafından yapılan açıklamalardan anlaşılan, ABD Ajandasında ağırlıklı S-400, Suriye ve Yaptırım Konuları var. Basına geç yansıyacak konuları ise izleyip göreceğiz. 

ABD’ye zamanında ve etkili yanıtlar verilmemesi ve üstelik Erdoğan’ın tüm bu yaşananlar üzerine Trump ile görüşmek üzere 13 Kasım 2019 da ABD’ye gitmeye karar vermesi Erdoğan’ın Mal Varlığının Araştırılacak olmasından kaynaklandığını değerlendiriyorum.


Neden ABD Ziyareti? #NedenABDZiyareti #AKPNereye

Yorum Gönder

0 Yorumlar