ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

New York Tehdit Altında

Resim
Time Sguare Meydanı
New York
14 Nisan 2020

ABD/New York Broklyn Hastanesi (Covid19)  3
0 Mar 2020


Dünyanın en riskli 4.Ülkesi ABD, 6 Yüz bin Civarında Vaka sayısı olan ABD'de Üçte bir vakalar New York Eyaletinde...

Salgının merkezi halini alan ABD’de, özellikle New York Eyaletinde vakaların ve can kayıplarının önüne geçilemiyor.

ABD'nin 19,54 Milyon nüfusu ile üçüncü en büyük eyaleti olan New York Eyaleti'nde, şu ana kadar 202 Bin 208 kişi enfekte oldu ve 10 Bin 368 kişinin de Ölümü gerçekleşti.

New York Valisi Andrew Cuomo, New York eyaletindeki Corona enfeksiyonu vaka sayısının son günlerde hızlı bir artış gösterdiğini ve ,Corona virüsü salgınının, Amerika'da en etkili olduğu ve ve en çok can aldığı eyalet olan New York'ta kritik durumun en üst seviyede olduğunu söyledi.

Aşağıdaki video 07 Nisan 2020 Tarihinde çekildi ve o tarihte New York Eyaleti'inde Her Bin Kişiden 7'si Enfekte,iken bugün itibari ile bu oran her Bin Kişide 10 kişi Sayısına yükselmiş durumda (Kaynak:Aşağıdaki Veri Çizelgesi)

Bir Başka açıdan bakarsak; ABD'de 1 Milyon Kişi Başına Vaka 1.848 iken , New York Eyaletinde bu oran 10 Bin 368 . ki Dünyada En yüksek oran.. 5 Bin 387 ile Lüksemburg..Bu Rakamsal Veriler, New York Eyaletinin Koronavirüs covid-19 açısından risk seviyesinin oldukça yüksek olduğunu göstermektedir. 

Bir Başka Anlatımla, New York Eyaletinde Her 100 Kişiden 1 Kişi Enfekte Olmuş Durumda. Bu Durum Risk Seviyesinin Çok çok Yüksek olduğuna İşaret Ediyor. 

Bu arada Eyalette uygulanan Karantinanın kaldırılıp kaldırılmaması Konusunda Trump İle New York Valisi Andrew Cuomo arasında  tartışmalar devam ediyor. 








NewYork Valisi Trump'a İsyan Bayrağını Açtı.
Süreci Yönetemediği ve etkili tedbirler almaması konusunda New York Valisini eleştiren, Dünya Sağlık Örgütü'nü ve Çin'i suçlayan açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Trump, Koronavirüs olayını hafife almış ve etkili önlemler alma konusunda çok geç kalmıştır.(Bakınız; 13 Nisan 2020 Tarihli ''Trump Ağır Eleştiri Atında'' konulu yazımız) 

NewYorkValisi #AndrewCuomo, ise  #HerkesİşiniYapsın''' diyerek Trump'a yanıt verdi.

''''#HerkesİşiniYapsın'''
Resim

Konu ile ilgili Habereyorum Yazıları:

#Trump, #ABD, #Covid19, #ABDBaşkanıTrump, #CoronaABD ,
#CoranaTurkiye covid19, #NewYork, #NewYorkValisi #AndrewCuomo, Karantina





Yorum Gönder

0 Yorumlar