ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Trump Ağır Eleştiri Atında


ABD, COVID19 Pandemisinde  Dünya Genelinde;


İspanya,İsviçre,İtalya'nın ardından 4.sırada yer alıyor. 

ABD, 12 Nisan 2020 Tarihi itibari ile nüfus önceliği ile yaptığımız değerlendirmede Dünya Genelinde;

-İspanya,
-İsviçre,
-İtalya'nın ardından 4.sırada yer alıyor. 
Şu ana kadar Dünyada 21 Bin 760 ile en en çok ölümün yaşandığı ABD'de İyileşme 30 Bin 367 %5,49 ile dünya ortalamasının (%23,01) oldukça altında.aşağıdaki çizelgede görüldüğü üzere ABD, Sınıfta Kaldı.

ABD Kamuoyunda, Trump Yönetiminin  Covid-19 ile mücadelede başarısız olduğu değerlendirmeleri ön plana çıkıyor. ABD'nin hala salgını kontrol etmek ve ekonomiyi yeniden başlatmak için temel bir plandan yoksun olduğu söyleniyor.


Trump yönetiminin başarısızlığını anlamak için  ABD'nin ölüm oranının Asya ülkelerininki ile doğrudan karşılaştırılmasını gerektirir. ABD şimdi milyon kişi başına yaklaşık 62 ölüme sahip. Bu arada, Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre Hong Kong, Japonya ve Tayvan'ın hepsi milyonda 1'den az ölüme sahip; ve Çin, Güney Kore ve Singapur'un her biri milyon başına 5 ölümün altında. 

Trump ve Yönetimine yöneltilen en büyük eleştiri; Acil Önlemler Alınması konusunda oldukça geç kalınması ve bu yüzden vakit kaybedilmesi ön plana çıkıyor. Diğer bir eleştiri ise etkili önlemler alınması yerine Trump'ın, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Çin ile gereksiz tartışmalar içine girmesi...
Trump'ın, Koronavirüs (Covid-19) Mücadelesindeki Kronolojisi
* Ocak ayı sonlarında Trump,CNBC ile yaptığı röportajda şunları söyledi: "Tamamen kontrol altına aldık. Çin'den gelen bir kişi var ve kontrol altına aldık. Sadece iyi olacak." 

Aslında ABD tamamen kontrol altına almadı. Salı sabahı itibariyle ABD'de yaklaşık 161.000 doğrulanmış vaka ve 3.000 ölüm meydana geldi.

* Şubat ayı başlarında Trump, Sean Hannity'ye şunları söyledi: "Çin'den gelmesini hemen hemen kapattık." Aslında, "kapatmadım". Yine , ABD'de yaklaşık 161.000 vaka ve 3,000 ölüm gerçekleşti.

* Şubat ayı sonlarında Trump , ABD'deki koronavirüs vakalarının sayısı şöyle dedi : "Aşağı gidiyoruz, yukarı değil. Çok aşağıya iniyoruz, yukarı değil." Bu doğruydu ve doğru değildi. Bir hafta önce ABD'de 52.000 doğrulanmış vaka vardı. 
* Mart ayının ortalarında Trump şöyle dedi : "Bu çok bulaşıcı bir virüs. İnanılmaz. Ama bu muazzam kontrolümüz olan bir şey." Virüsün "muazzam kontrolü" yoktu. 
Gerçek şu ki, Trump, Koronavirüsün ABD'ye verdiği tehdidi  küçümsedi ve önemsemedi. Bu yüzden Trump eleştiriliyor
#Trump, #ABD, #Covid19, #ABDBaşkanıTrump, #CoronaABD ,
#CoranaTurkiye covid19, 
Kaynak: cnn int




Yorum Gönder

0 Yorumlar