ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Büyük Şehirlerin Trafik Sorununa Uçan Taksi Çözümü




Uçan Taksi, Elektrik Motoru ile çalışıyor. Dron Teknolojisi kullanılıyor ve  iki yolcu taşıyabiliyor, şimdiki halde saatte en fazla 110 km hıza ulaşabiliyor. Büyük şehirlerde trafik sıkışıklığı ve çevre kirliliğini azaltma hedefiyle üretildi.



Singapur'un Gökdelenleri Arasından Uçan Taksi Geçti
Kendine kendine uçması için tasarımlanan 18 pervaneli hava taksi, şehir merkezindeki ilk deneme uçuşunu Singapur'da gerçekleştirdi. Asya'da 2-5 yıl içinde pilotsuz uçan taksi seferlerine başlaması bekleniyor.
Bugün bataryalarını doldurup 18 pervanesini döndürerek Singapur'da havalanan ve Marina Koyu üzerinde 2.5 dakika uçan taksi, birkaç yıl içinde ulaşımda devrim yapacağı iddiasıyla dünyaya tanıtıldı.

Uçan Taksi Fransa'da Seine Nehri'nde Test Edildi
Fransa’nın başkenti Paris’te özel bir şirket tarafından tasarlanan ‘uçan’ elektrikli taksi Seine Nehri üzerinde test sürüşünü gerçekleştirdi. Suyun üzerinden giden bu araçla trafik yükünü hafifletmek ve ‘temiz’ bir alternatif yaratılmak isteniyor.




Uber, 'Uçan Taksilerini' ABD'den Sonra Avustralya'da Deneyecek
Cep telefonu uygulamasıyla taksi hizmeti veren Uber, "uçan taksi" Uber Air servisi için ABD'den sonra ilk uluslararası pazar olarak Avustralya'nın Melbourne kentini seçti. Şirket, Dallas ve Los Angeles'ın ardından gelecek yıl bu kentte de deneme seferleri yapmayı planladığını açıkladı. Ticari uçuşların 2023'te başlaması hedefleniyor.
KAYNAK:Uluslararası Ajanslar

Yorum Gönder

0 Yorumlar