ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ (22 Ekim 2019)

Esat İdlib’e Gitti; Putin’le Görüşen Erdoğan’a 'Hırsız' Dedi

Rusya’nın Soçi kentinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Cumhurbaşkanı Putin, Suriye’de güvenli bölgeyi görüşürken bir önemli ziyaret de Suriye’de gerçekleşti. Rejim karşıtlarının son kalesi İdlib’e giden Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esat, Erdoğan’ı hırsızlıkla suçladı

Tel Abyad'a Suriye Milli Ordusu militanları sevk edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Barış Pınarı operasyonu kapsamında YPG'den temizlediği Tel Abyad kentine Suriye Milli Ordusu (SMO) militanlarını sevk etti. SMO militanlarının Tel Abyad merkezde ve köylerinde kalacakları öğrenildi.



Erdoğan: ‘ABD’nin Verdiği Sözler Tutulmazsa Harekat Devam Eder’

voadigital@voanews.com (Yıldız Yazıcıoğlu) tarih: Amerika'nın Sesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'ya hareketinden önce yaptığı açıklamada, "Amerika’nın ülkemize verdiği sözler tutulmazsa, harekatımızı kaldığı yerden bu sefer çok daha büyük bir kararlılıkla devam ettireceğiz” dedi



Irak: 'Suriye'den Gelecek Amerika Askerlerinin Burada Kalma İzni Yok'

Irak Ordusu tarafından yapılan açıklamada, Suriye’den çekilen Amerika askerlerinin Irak’ta kalmasına yönelik bir izin bulunmadığı, Amerikalı askerlerin Irak topraklarını sadece geçiş için kullanabilecekleri belirtildi


Son dakika… Suriye’den çekilen ABD askerleri için Iran’tan flaş açıklama

Reutersın haberine göre; Iraktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Suriye’den çekilen tüm Amerikan askerleri, Irak Kürt Bölgesi’ne girmek için onay almıştır. Bu askerlerin Irak’ta kalması için herhangi bir izin verilmemiştir. Irak tarafından yapılan açıklama, ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) açıklamasıyla çelişiyor. 
Pentagon, Suriye'den kaydırılacak yaklaşık 1000 Amerikan askerinin Irak'ın batısına geçeceğini ve burada merkezi hükümete  IŞİD'le mücadele konusunda destek olacağını duyurmuştu.

Erdoğan-Putin zirvesinden önce Rusya’dan ‘son dakika’ açıklaması

Rusya lideri Vladimir Putinin sözcüsü Dimitriy Peskov, iki liderin Suriye konusunda konuşacak çok şeyi olduğunu belirtti Kremlin Sözcüsü, Moskova Yönetiminin ABD ile Türkiye arasındaki karşılıklı sert açıklamaları izlediğini ifade etti. Almanyanın uluslararası güçler tarafından kontrol edilen güvenli bölge önerisine ilişkin ise Peskov, yeni fikir üzerinde çalışacaklarını belirtti.


SANA duyurdu: Esad, İdlib'de askerleri ziyaret etti

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, Devlet Başkanı Beşar Esad'ın İdlib vilayetinin güney kırsalında yer alan Hubeyt kasabasında Suriye ordusu askerleriyle bir araya geldiğini aktardı. Esad Suriye krizi başladığından bu yana ilk kez İdlib'e gitmiş oldu.


Erdoğan: Putin ile Suriye'deki meseleleri konuşacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Soçi'ye hareket etmeden önce Esenboğa Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan "Putin ile Suriye'deki meseleleri konuşacağız" ifadelerini kullandı.

Son dakika… ABD eski Başkanı Carter hastaneye kaldırıldı

Carter Merkezi Sözcüsü Deanne Congileo, 95 yaşındaki ABD eski Başkanının dün akşam Georgia eyaletinin Plains kasabasındaki evinde düştüğünü ve leğen kemiğinde kırık oluştuğunu açıkladı. Phoebe Sumter Tıp Merkezinde tedavi altına alınan Carterın moralinin yerinde olduğu ve evde iyileşmeyi dört gözle beklediği ifade edildi. 


Yorum Gönder

0 Yorumlar