ANA SAYFA RESÄ°M (HTML)

reklam

site logo

AKP NEREDEN NEREYE



Referandum ve BaÅŸkanlık Seçimlerini MHP (Bahçeli)'nin desteÄŸi ile kıl payı geçen AKP, 31 Mart 2019 da yapılan Yerel Seçimlerde MHP'nin desteÄŸine raÄŸmen hezimete uÄŸramış ve oy kaybı ile birçok Belediyeyi kaybetmiÅŸtir.

AKP Nereden Nereye?

Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Büyükşehir Belediyelerini CHP'nin kazanması, üstelik bazı Belediyeleri MHP'nin almasıyla AKP, büyük bir moral bozukluğu içine girmiştir.

Muhalif Kıpırdanmaların başladığı AKP'de
, bu yenilginin ardından  muhalifler daha çok ses yükseltmeye baÅŸladılar. 

BaÅŸta DavutoÄŸlu ve Babacan olmak üzere eleÅŸtiri dozları giderek artmaya baÅŸladı. Bazı Partililer ise AK Parti'yi kapatmalı, yepyeni bir parti kurmalı" söylemini bile dile getirmeye baÅŸladılar. 

Önümüzdeki dönemde; 
-Hem ittifakın iç dengesinde,
-Hem de genel olarak siyaset üretme açısından iktidarın zorlanacağı ve  her zamandan daha çok sıkışık bir politik alana geçeceÄŸi görülüyor.

Dolayısıyla da AKP’nin kendi içinde; daha sonra belki daha geniÅŸ ittifakın tamamında bir yönetememe krizi sancısıyla baÅŸlayan sorunların artacağı endiÅŸeleri de var.

Ä°stanbul’un kaybı ayrıca erken seçimi Türkiye’nin gündeminde tutması ve Ä°stanbul Seçiminin tekrarlanması iç ve dış siyasette AKP'yi çok zor durumda bırakmış,ekonomiyi de olumsuz olarak etkilemiÅŸtir.

ErdoÄŸan'dan Partisine: "Herkes bir yere savrulmaya baÅŸladı. Bu dava adamı olmak deÄŸil" açıklaması AKP'nin nasıl bir girdaba girdiÄŸini göstermektedir.

AKP'nin Ä°ktidarı Kaybetme Korkusu Arttıkça, Daha Çok Hata yapmaya hırçınlaÅŸmaya baÅŸladı. 

-İktidarı Kaybetme Korkusu Gittikçe Artıyor.,
-AKP'den kopuÅŸlar baÅŸladı, 
-İç ve Dış Politika çok kötü yönetiliyor.,
-Ekonomi Kriz evresinde Maliye para bulmakta zorlanıyor, 
-Tüm bunlara ilave olarak verdiÄŸi sözlerin hiçbirini yerine getiremedi, 
-Hak-Hukuk-Adelet Konuları çok kötü durumda, 
-Mahkemeler çoÄŸu kararlarını Saraydan gelen talimatla alıyor, 
-Her geçen gün her konuda AKP'ye Güven Kaybı Artıyor. 

DiÄŸer taraftan; AKP’nin ihracını istediÄŸi ve ihraç edilmesi beklenen eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, ekibiyle birlikte 13 Eylül 2019 iktidar partisinden istifa etti. 

Davutoğlu'yla birlikte AKP'den ihraçları istenen eski vekiller Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı'nın yanı sıra AKP eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de istifalarını açıkladı.

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun,yıl sonuna kadar yeni partiler kuracakları değerlendiriliyor.
Ä°lave Olarak;
-FETÖ'nün Siyasi Ayağına dokunulmaması, 
-FETÖ Borsası, 
-FETÖ Raporunun TBMMM'de kaybolması,
-Kripto FETÖ Mensupları,
- Pelikan yapılanması, 
-YandaÅŸ Medyadaki kavgalar,
- AKP içindeki DavutoÄŸlu ve Babacancılar dışındaki AKP'li Hizipçiler ve Parti içi Muhalifler,  AKP'yi bölen ve çok büyük olumsuzluk yaratan önemli diÄŸer etkenlerdir.

Bu çerçevede;
AKP ve MHP'de gerginlik artışı gözlemleniyor ve her iki partiden de  istifalarda artışlar görülüyor. AKP ve MHP son iki ayda yaklaşık 60 bin üye kaybetti. Bu dönemde en büyük kaybı yaÅŸayan AKP, 56 bin üyeden olurken, CHP ve Ä°YÄ° Partinin üye sayıları artış gösterdi.

Partisinin içindeki Kara Tabloyu gören ve hisseden ve bu durum karşısında Ä°ktidarı Kaybetmemek için ErdoÄŸan Yeni Planlar peÅŸinde;

-Bunlardan birincisi, yasa değişikliği ile Seçim Barajını %40 civarına çekerek ve bununla bağlantılı olarak,

-Millet Ä°ttifakını zayıflatmak amacıyla, CHP Genel baÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun dokunulmazlığını kaldırıp yargılatarak, diÄŸer Muhalefet Liderlerine de deÄŸiÅŸik yöntemlerle baskı uygulatarak,

-Başta İstanbul olmak üzere CHP'ye geçen Belediyeleri, İktidar ve Yandaş Medya Gücünü kullanarak yıpratarak ve gündemde tutarak,......Erken Genel Seçim'e Gidebilir...

Ancak; Mevcut durum, dış ve iç politikadaki sorunlar, ekonomideki dar boÄŸaz, iÅŸsizliÄŸin her geçen gün artması, gerginlik politikası,  Ãœstelik, AKP içinde bu yıl sonuna kadar kurulacak partiler İç Siyaseti etkileyen ve ona yön veren en önemli etkenler olacaktır. 

Sonuç Olarak; Referandum ve BaÅŸkanlık Seçimlerinde MHP (Bahçeli)'nin desteÄŸi ile kıl payı geçen AKP, böyle bir Erken Genel Seçim'de MHP'nin desteÄŸine raÄŸmen Yerel Seçimlerden daha kötü bir ÅŸekilde hezimete uÄŸrayacaktır.

BU KONUDAKÄ° Ä°LGÄ°LÄ° MAKALELERÄ°MÄ°Z, SAYFALARIMIZ VE ETÄ°KETLERÄ°MÄ°Z AÅžAÄžIDADIR


-AKP NEREYE (Sayfa)

Yorum Gönder

0 Yorumlar