ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

10 Mart PAZAR HABER ÖZETLERİ

VENEZUELA'DA GERGİNLİK DEVAM EDİYOR

Venezuela’da Perşembe günü ülkenin% 70’inde elektrik kesildi ve özellikle sağlık hizmetleri riske girdi ve Ülke genelinde büyük sorunlar yaşandı.


Ahmet Takan: Oslo’dan 31 Mart’a… Kara kaplı ajanda işlemeye devam ediyor!

'Elektrik açma - kapama bedeli' ödenmesi hakkında flaş gelişme! 
Karaman'da yaşayan Zekeriya Başar, elektrik açma- kapama bedelinin iadesini kazandı, firma itiraz davası açtı.

UÇAK KAZASI 

Etiyopya Havayollarına ait Boeing 737 Yolcu Uçağı Addis Ababa yakınlarında düştü Uçakta 149 yolcu ve sekiz mürettebat bulunuyordu.

Pilot, Acil Durum nedeniye geri dönmek istediğini söylemiş  Etiyopya Havayolları CEO'su Tewolde GebreMariam basın toplantısında gazetecilere verdiği demeçte, ET 302 uçuş pilotunun Pazar sabahı kaza yaptığını teknik zorluklarla karşıladığını ve Addis Ababa'ya dönmek için izin istediğini söyledi. Hava Trafik Kontrolörleri geri dönüş izni verildi. Kaptan Pilotun, Üst düzey Etiyopya Havayolları pilotu olduğu ve 8.000 saatten fazla uçuş yaptığı belirtildi.. CEO’ya göre “mükemmel bir uçuş rekoru” vardı. Rutin bir bakım kontrolünde herhangi bir sorun bulunmadığını söyledi. GebreMariam, kazanın nedenini henüz belirlemediklerini söyledi.

Etiyopya'daki kazada 'uçaktaki herkes öldü
Etiyopya Havayolları'na ait bir yolcu uçağının, başkent Addis Ababa'dan kalktıktan kısa süre sona düşmesi sonucu, uçaktaki yolcu ve mürettebat 157 kişinin öldüğü belirtildi. Havayollarından yapılan açıklamada, 149 yolcu ve 8 mürettabatın tamamının öldüğü belirtildi. Açıklamada, Kenya'nın başkenti Nairobi'ye giden ET302 sefer sayılı uçakta ölenler arasında, 32 Kenya, 18 Kanada, 8 ABD ve 7 İngiltere vatandaşının olduğu belirtildi. Boeing 737 tipi uçağın kalktıktan beş dakikadan kısa süre sonra düştüğü bildirildi. Beş aydan kısa bir süre önce, Endonezya açıklarında Lion Air Havayolları'na ait aynı tipte bir uçağın düşmesi sonucu 190 kişi hayatını kaybetmişti.

ABD, 
Venezuela'dan petrol Satın Almaması için Hindistan’a Baskı Uyguluyor.

Erdoğan kadınlara yüklendi: 
Bunlar ezan ve bayrak düşmanı; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Taksim’deki yürüyüşe biber gazlı ve plastik mermili saldırıya maruz kalanların protesto amacıyla ıslık çalarken o anda okunan ezan sesini kısa bir video gösterimiyle izleterek, “Ezana ıslıklarla, sloganlarla terbiyesizlik ettiler. Bunların tek ittifakı ezan bayrak düşmanlığıdır” dedi.

“Ezanı ıslıkladılar” yalanına AKP’liler de tepki gösterdi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü akşamı İstanbul Taksim'de feministlerin yürüyüşü sırasında çekilen bir video ortalığı karıştırdı...
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü akşamı İstanbul Taksim'de feministlerin yürüyüşü sırasında çekilen bir video ortalığı karıştırdı. Taksim meydanına yapılan camiden gelen ezan sesini ıslıkladıkları iddia edilen kadınlara yönelik hedef gösteren bir video iktidara yakın medya tarafından haberleştirilince tepki topladı.

BİM kendisini ‘kur fırsatçılığı’yla suçlayan A Haber’i mahkemeye veriyor
A Haber’in ‘BİM’den fırsatçılık rekoru‘ başlıklı haberine BİM’den cevap geldi. Yapılan açıklamada, iddialar reddedilerek “Asılsız iddialar ve iftira niteliği taşıyan bu yayınların kötü amaçlarla hazırlandığı aşikardır. yargı süreçleri başlatılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Almanya, 
Türkiye’de görevli üç Alman gazetecinin süresi dolan basın kartlarının uzatılmaması ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Almanya’da terör örgütü toplantılarına katılanları kasteden sözlerinin ardından Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını güncelledi.

Cumhurbaşkanı Abdelaziz Bouteflika Pazar günü Cezayir'e döndü. 
 iki haftadır İsviçre'deki bir hastanede tedavi gören Cumhurbaşkanını taşıyan Cezayir Hükümet uçağı, başkentin güneybatısındaki Boufarik askeri havaalanına geldi. Cezayirli yetkililer sık sık o havaalanını kullanıyor. Bouteflika’nın NisanDAKİ seçimleri durdurma kararına karşı, son üç hafta boyunca tüm sosyal sınıflardan on binlerce Cezayirli protesto gösterisi düzenledi.

Mansur Yavaş’tan Özhaseki’ye: Cesaretin varsa mal beyanını açıkla! 
Son dakika haberleri CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Buradan Özhaseki'ye sesleniyorum, cesaretin varsa mal beyanını açıkla. Ben açıkladım. Kendisi 1994'ten beri kamu görevi yapıyor. O da benim gibi maaşlı insandı. Açıklasın da bütün Ankara görelim" diye konuştu.

Seyahat uyarısı güncellendi: Türkiye'de Almanya'daki gibi konuşursanız
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Avrupa'da, Almanya'da terör örgütü toplantılarına katılıp sonra Türkiye'de tatil yapanlar için tedbir aldık. Havalimanlarından içeriye girsinler. Gözaltına alıp yallah" açıklamasının ardından Almanya seyahat uyarısını güncelledi.

Akşener'den Erdoğan'a yanıt: 
Ölümse ölüm, hapisse hapis İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsunlulara hitabında kendisini hedef alan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.

Esad: Savaş yeni bir boyut kazandı, 
Artık ekonomik ablukayla yürütülüyor."Suriye'ye karşı savaş, temelinde abluka ve ekonomik savaşın olduğu yeni şekiller almaya başladı. Uluslararası politika araçları bugün değişti: daha önce diyalog yoluyla çözülen ihtilaflara şimdi başka yollardan çözüm bulunuyor. 

Boykot, 
büyükelçileri geri çağırma, 
ekonomik abluka, 
terörizmin kullanımı gibi farklı yöntemler kullanılıyor.

" Terörizmin büyük alanları kapsadığını, aşırılıkçı fikirlerin mesafelere rağmen dünyanın dört bir ucuna yayıldığını söyleyen Esad, terörle mücadelenin sadece askeri açıdan ibaret olmadığını, militanların ideolojisine karşı koymanın çok daha büyük önem taşıdığını .

VENEZUELA Halkı, Pazar günü de su ve yakıt almak için sıraya girmişdi; Dükkanlarda, su sıkıntısı çeken evlerde Marketlerde Yiyeceklerin bozulmasına neden olan ELEKTRİK KESİNTİSİ 4.GÜNÜNDE Devam Ediyor

Yorum Gönder

0 Yorumlar