ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

VENEZUELA'DA GERGİNLİK DEVAM EDİYOR

Venezuela’da Perşembe günü ülkenin% 70’inde elektrik kesildi ve özellikle sağlık hizmetleri riske girdi ve Ülke genelinde büyük sorunlar yaşandı.

Kendini Venezuela’nın Geçici Cumhurbaşkanı ilan eden Juan Guaido, Caracas’da yaptığı konuşmasında, taraftarlarına, Maduro’yu istifa ettirmek için tüm seçeneklerin masada olduğunu söyledi.

Guaido, rejim değişikliğini teşvik etmek için anayasal seçeneğin,  

-Muhalefetin düzenli olarak protesto etmeye devam etmesi 

-Ve vatandaşları protesto etmek için Caracas'a gelmeye çağırması halinde işe yarayacağını söyledi .

Guaido ayrıca, Venezüella Anayasası'nın 187. Maddesinin değerlendirilmekte olduğunu ve "uygun bir zamanda" etkinleştirileceğini söyledi. 187. madde, Ulusal Meclis’in yurtdışındaki Venezuela askeri misyonlarının kullanımına izin verme veya ülkede yabancı misyonlara izin verme yetkisine sahip olduğunu belirtir.

Elektrik kesintisi karşısında, destekçilerinden güçlü kalmasını istedi.

“Elektrik krizini yıllardır bildirmekteyiz ve şimdi, halihazırda yaşanan su krizine ek olarak bunun benzin krizi olabileceğini de sorumlu bir şekilde uyarmalıyız.”

Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro ise Cumartesi günü destekçilerine hitaben yaptığı konuşmasında, ABD’yi elektrik kesintisi nedeniyle suçladı, şebekenin sabote edildiğinin altını çizdi. 

Maduro şebekenin sabote edildiğini söylerken ABD, Elektrik Kesintisi Sorununu Maduro Rejiminin “beceriksizliği”ne bağladı.
(CNN) 

Yorum Gönder

0 Yorumlar