ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

11 Mart 2019 PAZARTESİ HABER ÖZETLERİ

Düşmanı ‘kör eden’ yeni Rus silahının test görüntüleri yayınlandı
Rus savunma sanayi şirketi Rostech’e bağlı AO Opıtniy Zavod İntegral şirketi tarafından geliştirilen Filin istasyonu, geceleyin ve alacakaranlık saatlerinde 5 kilometreye kadar mesafedeki nişangahları, mesafe ölçer cihazları, gece görüş cihazlarını ve tanksavar güdümlü füze  sistemlerini etkisiz hale getirebiliyor..

IŞİD'in Suriye'de elinde tuttuğu son yer olan Baghuz'a yeni saldırı. 
Suriye'de, ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG), IŞİD'in ülkede elinde tuttuğu son yer olan Bahguz köyüne yeni bir saldırı başlattığı belirtildi. SDG Sözcüsü Mustafa Bali, Twitter'da paylaştığı mesajda SDG güçlerinin "doğrudan ve şiddetli " çatışmaların içinde olduğunu bildirdi. IŞİD militanları, Suriye'nin doğusundaki Baghuz köyünde sıkışmış halde. Köy alındığında, ABD ve müttefikleri, resmen IŞİD'in 2014'te ilan ettiği "halifeliğin" sona erdiğini duyuracak. IŞİD, elindeki toprakları kaybetmişolmasına karşın, hala bölgede ve dünya genelinde saldırılar düzenleyebilecek büyük bir güvenlik tehdidi olarak görülüyor.(BBC)

Rohani, Irak'ı resmi ziyarete başladı,
 Ticaret ilişkilerinin daha iyi olmasını umuyor
 DUBAI (Reuters) -  İran’ın komşu Irak’la olan kardeşlik ilişkilerini güçlendirmeye kararlı olduğunu belirten İran Cumhurbaşkanı Hasan Rouhani, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İran’ın ülkeye yaptığı “tarihi” ilk ziyaretten önce, Pazartesi günü yaptığı açıklamadan.

Yeni zam geliyor, Benzinin litre fiyatına bu gece 15 kuruş zam göründü. 
Brent petrol ve uluslararası ürün fiyatlarındaki artış, 5.45 TL'ye dayanan dolar kurundaki yükseliş benzinde zam ihtiyacı doğurdu.Benzinin litre fiyatına bu gece 15 kuruş zam göründü. Brent petrol ve uluslararası ürün fiyatlarındaki artış, 5.45 TL'ye dayanan dolar kurundaki yükseliş benzinde zam ihtiyacı doğurdu. ketleri göz önünde bulunduruluyor.

6 ayda 2 kaza... Seferleri durdurdular! 
Çin, Cayman Adaları ve Etiyopya, son 6 ayda 2 trajik kazayla gündeme gelen Boeing 737 Max 8 tipi yolcu uçağını kullanan tüm firmalara 'uçuşları durdurun' talimatı verdi.

ABD'nin Venezuella Özel Temsilcisi Elliott Abrams, 
Washington'ın Hindistan'a Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetinden petrol satın almayı durdurması için baskı yaptığını söyledi.

Venezuela’da elektrik kesintisi devam ediyor: 
Ülkede yaşam durdu Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Jorge Rodriguez, 3'üncü gününe giren ve halen tam olarak düzeltilemeyen elektrik kesintisinden ötürü bugün ülkede okulların tatil edileceğini, devlet daireleri ve özel iş yerlerinde de çalışma yapılmayacağını duyurdu.

THY Atatürk Havalimanı’ndan son uçuş saatini açıkladı: 6 Nisan 02.00

2 dakika geç kaldı, Etiyopya uçağından kurtulan tek yolcu oldu © REUTERS / Tiksa Negeri DÜNYA Mavropoulos adlı Yunan yolcu, dün kalktıktan kısa süre sonra Etiyopya'da düşen uçağı iki dakikayla kaçırmasıyla kazadan kurtuldu. Mavropoulos, uçağa binmeyen tek yolcuydu.

Lavrov'un Türkiye ziyareti ertelendi 
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, 12 Mart için planlanan Türkiye ziyaretinin ertelendiği belirtildi.

Mansur Yavaş hakkında iddianame hazırlandı 
DHA'nın haberine göre, CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı CHP'li Mansur Yavaş hakkında iddianame hazırlandı.

Venezuela'da elektrik kesintileri beşinci gününe girerken, kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalefet lideri Juan Guaido'nun insani yardımın ülkeye girişini sağlayabilmek için Pazartesi günü milletvekillerini "acil durum" ilan etmeye çağırması bekleniyor. Venezuela'nın çeşitli eyaletlerinden gelen yağma haberleri nedeniyle toplumsal olayların çıkacağı endişesi dile getirilirken, Devlet Başkanı Nicolas Maduro Perşembe gününden bu yana devam eden elektrik kesintilerinden ABD destekli olduğunu söylediği muhalefetin "sabotajını" sorumlu tutuyor. İngiliz Guardian gazetesi, bazı kişilerin, elektrik kesintilerinin ülkenin siyasi geleceği için çarpıcı sonuçları olabileceğini düşündüğünü yazıyor. Halk ülkenin büyük çoğunluğunu etkileyen kesintiler nedeniyle günlük yaşamlarını sürdürmekte zorlanıyor. Bankamatiklerin çalışmaması nedeniyle para çekemeyen vatandaşlar gıda ve su da alamıyor, okulların ve iş yerlerinin Pazartesi günü de kapalı kalmaya devam ettiği belirtiliyor. (BBC)

Akşener'den Erdoğan'a: 28 Şubat'ta boyun eğmedim sana mı eğeceğim? İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tokat'ta seçim koordinasyon merkezi önünde vatandaşlara seslendi.

Kılıçdaroğlu'ndan Albayrak'a: 17 yıldır Fransızlar mı yönetiyordu? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a, "17 yıldır bu memleketi Fransızlar mı yönetiyordu? Neden daha önce 2,5 milyon kişiye istihdam sağlamadınız?" diye sordu.

Berkin Elvan mezarı başında anıldı Gezi Parkı eylemleri sırasında, Okmeydanı'nda başına gaz fişeği isabet etmesi nedeniyle ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan ölümünün 5'inci yılında mezarı başında anıldı.

Erdoğan Hakkari'de: HDP'ye oy verenlere değil, yönetenlere terörist diyorum...Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimler kapsamında geldiği Hakkari'de düzenlenen mitingde "Benim HDP'ye oy veren vatandaşlarıma terörist dediğimi gördünüz mü? Ben, HDP'yi yönetenlere terörist diyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar