ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Putin'den flaş "savaşı bitirelim" çağrısı! "Son vermek istiyoruz..."

 


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, beş ülkenin oluşturduğu BRICS zirvesinde flaş bir açıklama yaptı! 

Putin Ukrayna'daki savaşın Batılı devletler yüzünden başladığını ima ederek, "Ukrayna’daki eylemlerimiz sadece tek bir amaca dayanıyor, Batı ve onun Ukrayna’daki uyduları tarafından Donbass’ta yaşayan insanlara karşı başlatılan savaşa son vermek" dedi.

Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde düzenlenen BRICS zirvesine Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika katıldı. Zirveye video konferans yöntemiyle katılan Rus lider Putin, Ukrayna'daki savaşla ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde düzenlenen BRICS zirvesine video konferans yöntemiyle katıldı. BRICS’in küresel arenada etkisini sürekli arttıran bir yapı haline geldiğini belirten Putin, "Birliğimiz geleceğe yönelik stratejik bir rotaya sahip ve uluslararası toplumun büyük çoğunluğunun, yani dünya çoğunluğunun taleplerini karşılamaktadır. Eşitlik, destek ve birbirimizin çıkarlarını gözetme ilkeleriyle koordineli bir şekilde hareket ederek küresel ve bölgesel gündemin en acil sorunlarıyla ilgileniyoruz" dedi. 

Putin BRICS ülkelerinin çok kutuplu dünya düzenini desteklediğini vurgulayarak, "Bazı ülkelerin kendi ayrıcalıklarına dayalı olarak teşvik ettiği ve yeni-sömürgeciliğin sürdürülmesi politikasına dayanan her türlü hegemonyaya karşıyız" ifadelerini kullandı. (MYNET)
#Rusya, #Putin, #SavaşıBitirelim

Yorum Gönder

0 Yorumlar