ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Cengiz İnşaat'ın taş ocağına protesto: Yurttaşlar oturma eylemi yaptı




Cengiz İnşaat'ın taş ocağına protesto: Yurttaşlar oturma eylemi yaptı

#ikizderetasocagiolmasin #ikizderedireniyor #Eskencidere #Taşocağı

Cengiz İnşaat'ın Rize’nin İkizdere ilçesindeki Eskencidere vadisinde işlettiği taş ocağı çalışmalarına bölge halkı bir kez daha tepki gösterdi. 

İKİZDERE isyandaEskencidere de doğa katliamı devam ediyor. Yürekli ve onurlu insanlar direniyor…



Rize İkizdere’de Cengiz İnşaat’ın dünyada koruma altında bulunan 250 vadiden biri olan Eskencidere’de işlettiği taş ocağında doğa katliamına engel olmak isteyen bir grup yurttaş, kamyonların önünü kesmek için yola oturma eylemi yaptı.

İkizdere Çevre Derneği'nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "Doğa katliamlarına artık daha fazla tahammülümüz kalmadı! Doğa katliamlarına son verin" vurgusu yapıldı.



Köylülerin oturma eylemi sırasında kamyonların ve taşocağındaki çalışmaların durdurulduğu öğrenilirken, jandarma ekipleri de eylemcilere müdahale ederek, kamyonların taş taşıdığı güzergahta önlem aldı.

Bugünkü oturma eylemi ile ilgili bir değerlendirme yapan İkizdere Çevre Derneği (İÇDER) @ikizdere_icder   yetkilileri, "Bitti diyenler yine kaybedecek. Mahkemeler taş ocağı karar alsa da, bu mücadeleye karşı olanlar, bir dönem bizimle yürüyenler 'yapacak bir şey yok ‘dese de, hala bu mücadele üzerinden kendilerine pay çıkarmaya çalışanlar olsa da, İkizdere Çevre Derneği ve dosalarımızla birlikte haykırıyoruz. Bitmedi, bitmeyecek bu kavga ta ki kazanana kadar" açıklamasını yaptı.

İkizdere Doğa Katliamı Arşiv


Yorum Gönder

0 Yorumlar