ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Türkiye’den "normalleşme" tavizleri | Bu kez Sisi’ye mi "jest" yapılıyor?

 

Financial Times’tan dikkat çeken iddia: 

Türkiye’deki İhvan destekçisi televizyon kanallarına baskı yapıldığı ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi hakkındaki haberleri kaldırmalarının istendiği öne sürüldü.

Türkiye dış politikada büyük anlaşmazlıkların olduğu ülkelerle son dönemde tekrar ilişkileri kuvvetlendirmek için harekete geçerken İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Financial Times dikkat çekici bir iddiayı ortaya attı.

Ankara dış politikada normalleşme sürecine girmek istediği bazı ülkelerle arka arkaya görüşmeler yapıyor ve çeşitli tavizler veriyor. Bu kez  Türkiye’deki İhvan destekçisi televizyon kanallarına baskı yapıldığı, Sisi hakkındaki haberleri kaldırmalarının istendiği öne sürüldü.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi’nin, ilişkilerde normalleşme için Türkiye’den Müslüman Kardeşler (İhvan) yanlısı yayın yapan medyaya baskı uygulanması şartı koştuğu iddialarına bir yenisi eklendi. 

Financial Times gazetesinin haberinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni bölgesel normalleşme politikası nedeniyle "Mısırlı medya sürgünlerine" baskı yaptığı belirtildi; “Türkiye’nin Arap dünyasındaki eleştirel medya için güvenli sığınak rolü, Cumhurbaşkanının yakınlaşma istediği bir dönemde tehdit altında” denildi.

Erdoğan'ın Sisi çarkı: 'Onurumuz var aynı masaya oturmam' demişti.

#HabereYorum; 1.Erdoğan, 'Onurumuz var aynı masaya oturmam' demişti. 2.Rabia işareti ne oldu?
3.BAE, Suudi Arabistan ile görüşüldü ve işin içinde mali destek vardı... Ancak, Mısır'da para yok.. Neden bu görüşmeler...
4.Libya ne oldu?




Yorum Gönder

0 Yorumlar