ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

12 Mayıs Perşembe Manşet


TÜRKİYE

-Danıştay #İstanbulSözleşmesi'ne ilişkin davalarda üç duruşma daha yapacak. Yapılacak duruşmalardan önceki en son durum>>>#SONDAKİKA Danıştay savcısı mütalaasını açıkladı: İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı hukuka aykırı! Savcı, yürütmenin DURDURULMASI ve kararın İPTALİNİ istedi. “#istanbulsözleşmesiyaşatır”

-Son anket paylaşıldı: Millet İttifakı'nın adayı kim olmalı? İktidar yanlısı ASAL Araştırma'nın mayıs ayı anketinin sonuçları belli oldu. 

-DEVA Partili emekli subay #MetinGürcan casusluk suçlamasıyla yargılandığı davada tahliye edildi.

-Son Dakika: Resmi Gazete'de yayımlandı: Erdoğan'ın imzasıyla 20 ilin valisi değişti, 9 vali görevden alındı.

-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Aydın'da katıldığı bir forumda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir büyükelçi ile yaptığı iddia edilen görüşmenin detaylarını anlattı. Gökhan Günaydın, "CHP Genel Başkanı’nın dinlenildiğinin itirafıdır" dedi.

-İçişleri Bakanlığı, #MüzikYasağı'nın yaz mevsimi ve turizm hareketliliğine bağlı olarak uzatılmasına dair 'talepler' üzerine gece 1'e kadar uzatıldığını açıkladı (İlgili TümHaberler ve yorumlar)

-AK Partili Kurtulmuş: 1 milyonu aşkın Suriyeli yurtlarına geri dönecektir

-Anadolu Grup tarafından yönetilen McDonald's Türkiye, bugün itibarıyla Katarlı bir iş insanı olan Kamal Saleh Al Mana'nın şirketine satıldı. 

-Eskişehir Valiliği'nin toplu etkinlik yasağının ardından ertelenen #AnadoluFest müzik festivali, 9-12 Haziran tarihlerinde yapılacak.

-CHP’li Bülent Tezcan ve Özgür Özel'den İnönü’ye 'darbeci' diyen Soylu’ya yanıt; CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İsmet İnönü’ye “darbeci” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi. Tezcan, “Senin gibi 20 Temmuz darbesi ürünü bakanların darbe karşıtı pozlar takınmasının hiçbir inandırıcılığı yoktur. Senin derdini biliyoruz; bakanlık ömrünün kısaldığını görüp üretilmiş palavralarla siyasi ömrünü uzatma telaşındasın. Millet, sandıkta hepinizin dersini verecek” dedi.

-İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, "Türkiye'de kaçak kaç sığınmacı var" sorusuna yanıt veremedi: Bunu kimse bilemez.


                            DÜNYA

-Küba'da otelde meydana gelen patlamada can kaybı 43'e yükseldi

-Ukrayna üzerinden Avrupa’ya giden doğalgaz akışının kesildiği haberleri üzerine Avrupa'da doğalgaz fiyatları hızla yükseldi.

-ABD hükümeti Türkiye’ye füze ve F-16 güncellemesi satışı için Kongre’ye gayrı resmi bildirimde bulundu.   Biden yönetimi, Türkiye'ye küçük silah anlaşması için Kongre'den onay istedi.

-Sri Lanka Cumhurbaşkanı Rajapaksa ve ailesinin 20 yıllık iktidarı tehdit altında.

-İsveç ve Finlandiya, NATO başvurusu öncesinde İngiltere ile güvenlik anlaşması imzaladı. Johnson, bu ülkelerin saldırıya uğraması halinde Londra'nın gerekli desteği vereceği vaadinde bulundu.

-AB, 2025 yılına kadar tüm kamu binalarını güneş panelleriyle kaplamayı planlıyor.

-Norveç, 2040 yılına kadar açık deniz rüzgar enerjisinde büyük bir genişleme planlarının olduğunu açıkladı.

-Biden yönetimi, Türkiye'ye küçük silah anlaşması için Kongre'den onay istedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar