ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Kudüs Gerilimi


 Mescid-i Aksa'da Başlayan Gerginlik Gazze'ye Sıçradı
Kudüs'te Müslümanlar için kutsal olan Ramazan ayında, Nisan sonunda başlayan gerilim "Kudüs Günü" yaklaşırken daha da tırmandı.

ÖZET
👉Filistin Sağlık Bakanlığı: Gazze'ye yönelik İsrail bombardımanında 9'u çocuk 21 kişi hayatını kaybetti  (TSİ:05:00, 11 Mayıs 2021)
👉Gazze Şeridi'nden, Batı Kudüs ve Beyt Şems kentine 6 roket atıldı.
👉Protesto gösterileri, İsrail polisinin müdahalesi ve çatışmalarda yüzlerce Filistinli ve 30'a yakın İsrail polisi yaralandı.
👉Türkiye'den, İsrail'e ''Acil Çağrı'' Yapıldı.
👉Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) grubu bulunan 5 parti; ortak bildiriyle İsrail'i kınadı
👉Türkye'de,Tam Kapanmaya rağmen binlerce kişi İsrail'i protesto Gösterileri düzenledi

👉Gazze'ye yönelik İsrail bombardımanında  ÖLÜ SAYISI 22'ye çıktı.   
(TSİ:08:00:52, 11 Mayıs 2021)


💅#HabereYorum, #İsrail, #AksadaBaskınVar, #AlAqsaUnderAttack

💥Kaynaklar:Ulusal ve Uluslararası Ajanslar

DETAYLAR

👉Cuma günü namaz kılmak üzere Mescid-i Aksa'ya giden on binlerce Filistinli, 10 Mayıs'taki "Kudüs Günü"nde bazı İsrailli grupların planladığı yürüyüşte Harem-üş Şerif'e girmemesi için üç günlük bir nöbete başladı. Ardından İsrail polisi müdahale etti. Gerginlik sürüyor.

👉Hafta sonu ve ardından Pazartesi sabahı devam eden, İsrail polisinin tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandığı olayların ardından İsrail polisi, 10 Mayıs Pazartesi (bugün) "Kudüs Günü Bayrak Yürüyüşü"nde Mescid-i Aksa'nın bulunduğu, Müslümanların "Harem-üş Şerif" Yahudilerin ise "Tapınak Dağı" adını verdiği bölgeye Yahudilerin girişinin yasaklanmasına karar verdi.


👉Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail savaş uçakları tarafından Gazze Şeridi’ne düzenlenen saldırıda 3’ü çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

👉Öte yandan Gazze Şeridi'nden, Batı Kudüs ve Beyt Şems kentine 6 roket atıldığı bildirildi. Saldırının sorumluluğunu Hamas üstlendi. Roketlerin atılmasının ardından İsrail'de sığınaklara inmeye çağıran sirenler çaldığı ifade edildi.

👉Türkiye'den, İsrail'e ''Acil Çağrı'' Yapıldı; Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsrail güvenlik güçlerinin, uluslararası toplumun tüm çağrılarına rağmen Harem-i Şerif'in kudsiyetini ihlal etmeyi ve Mescid-i Aksa'da ibadet eden Filistinli sivillere ses bombalarıyla ve güç kullanarak müdahalede bulunmayı sürdürmesini kınıyor, bu saldırıların bir an önce sona erdirilmesini bekliyoruz." çağrısı yapıldı.

👉Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) grubu bulunan 5 parti; ortak bildiriyle İsrail'i kınadı. İsrail'in, Kudüs'te Filistin halkına yönelik uyguladığı şiddetin vahim boyutlara ulaştığı kaydedilen açıklamada, “Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak bu zulmü ve hukuk tanımazlığı şiddetle kınıyoruz” denildi.

👉Türkye'de,Tam Kapanmaya rağmen binlerce kişi İsrail'i protesto Gösterileri düzenledi.


💅#HabereYorum, #İsrail, #AksadaBaskınVar, #AlAqsaUnderAttack

💢Kaynaklar:Ulusal ve Uluslararası Ajanslar

Yorum Gönder

0 Yorumlar