ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Twitter, AKP gençlik örgütlenmesiyle bağlantılı 7.340 hesabı kapattığını açıkladı


Twitter, AKP gençlik örgütlenmesiyle bağlantılı 7 bin 340 hesabı kapattığını açıkladı. 

Twitter, ilgili verileri Avustralya Stratejik Politika Enstitüsü (ASPI) ve Stanford İnternet Gözlemevi (SIO) ile yaptığı işbirliği aracılığıyla kamuya açtı.
Mayıs 2020 itibarıyla Türkiye’de hükümetle ilişkili olduğu iddia edilen 7 bin 340 hesabın, 5 GB’lık tweet arşivi ve 821 GB’lık medya arşivi kamuya açıklandı., cuma günü devletler ile bağlantılı hesaplar tarafından gerçekleştirdiği belirtilen enformasyon operasyonlarını ifşa ettiğini açıkladı.
Çin, Rusya ve Türkiye hükümetleri ile ilişkili olan 32 bin 242 hesabın, halkın erişimine açıldığı belirtildi.
Sektörde böylesine bir ifşanın ilk defa gerçekleştiğini belirten Twitter, tespit edilen bu hesapların ve bu hesapların tweetlerinin platformdan kaldırıldığını ifade etti.

Haziran 2020'nin Çin, Rusya ve Türkiye ile bağlantılı Twitter yayından kaldırma analizi

Bu Konudaki twitter Duyurusu



(Twitter'dan Alıntı)
Türkiye
2020'nin başlarında tespit edilen bu hesap ağı, öncelikle Türkiye içindeki yerli kitleleri hedefleyen, koordineli, orijinal olmayan faaliyetler kullanıyordu. Ağın teknik göstergeleri ve hesap davranışları analizlerimize dayanarak, AK Parti'ye elverişli siyasi anlatıları güçlendirmek için sahte ve tehlikeye atılan hesapların toplanması kullanılmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güçlü destek göstermiştir. Bugün arşive 7.340 hesap veriyoruz.
Teknik sinyaller, ağın partinin gençlik kanadı ile ilişkili olduğunu ve önemli sayıda ele geçirilmiş hesabı koruyan merkezi bir ağı işaret ettiğini gösteriyor. Sonuç olarak, bugün açıkladığımız ağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk Hükümeti'ni eleştiren kuruluşlarla ilişkili tehlikeye atılan birkaç hesap içermektedir. Bu tehlikeye atılan hesaplar, yukarıda tanımlanan devlet aktörleri tarafından hesap hackleme ve devralma çabalarının tekrarlanan hedefleri olmuştur. Daha geniş ağ, kripto para birimiyle ilgili spam gibi ticari etkinlikler için de kullanıldı. 
Bu çalışma için sonraki adımlar
Nihayetinde amacımız halka açık sohbete hizmet etmek, kötü niyetli aktörleri kaldırmak ve bu kritik konular hakkında halkın anlayışını ilerletmektir. Gelecekte şunları yapacağız:
  1. Gösterim sayımları hakkında halka açık arşivde daha fazla netlik sunun ve bilgi işlemlerinin halka açık konuşma üzerindeki somut etkisini daha fazla ölçmeye çalışın.
  2. Küresel olarak farklı olduklarından ve halkın bu sorunları daha iyi anladığından emin olmak için akademik ortaklıklarımızı resmileştirmeye devam edin.
  3. Daha sonraki işbirliği fırsatlarını tartışmak üzere uzmanları, sektörü ve hükümeti bir araya getirmek için yaz aylarında çevrimiçi bir konferans düzenleyin.
Site Dürüstlüğü çalışmalarımız, halka açık sohbeti korumak için Twitter'da yaptığımız en kritik çalışmalardan bazılarını temsil ediyor. Bu araştırmaları nasıl yürüttüğümüzün ayrıntılı bir dökümü, onları bilgilendiren operasyonel ilkeler ve şeffaflık yaklaşımımız için buraya bakın .

Twitter'ın Trol Operasyonundan sonra Ebabil Kuşlarının Durumu >Sıra onlara da gelecek... Hepden kural ihlali içindeler... ve de twitter'ı ve Jack'ı tehdit ediyorlar

Yorum Gönder

0 Yorumlar