ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Ayasofya'nın Cami Yapılması,Gel de İnan!

Ayasofya'nın Cami Yapılması

Türkiye’nin gündemi AKP-MHP ittifakı tarafından Ayasofya tartışmalarıyla işgal edilmeye çalışılıyor.

İYİ Parti'nin Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması ile ilgili grup önerisi AKP tarafından reddedildi
Ayasofya’nın müze statüsünden çıkarılarak yeniden cami olarak kullanıma açılması hakkındaki tartışmalar AKP’nin yeniden konuyu gündeme taşıması ile alevlendi.
Tartışmaları grup önerisi olarak TBMM gündemine getiren İYİ Parti, Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasını önerdi.
Öneri parti temsilcilerinin konuşmalarının ardından AKP’li vekillerin de oylarıyla reddedildi.
AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, verdikleri ret oyuyla ilgili "İbadete açılması önerisine şimdi ret veriyoruz ama temmuzda gerekli adımlar atılacak" dedi. MHP ise çekimser oy kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan 'Ayasofya' Açıklaması; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili tartışmaları değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, "Dini kullanarak siyaset yapma alışkanlığı var" dedi. Kılıçdaroğlu, "18 yıldır yapılmayan şey neden şimdi yapılmaya çalışılıyor?" diye sordu.

Yunanistan'dan Ayasofya Eleştirisi; Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, Ayasofya'da yapılacak ‘fetih töreni’yle ilgili olarak "Ayasofya dünya kültür mirasına ait bir müze olarak kabul ediliyor ve şu anda başka amaçlarla kullanılıyor" dedi.

Dışişleri'nden Yunanistan'a Ayasofya Yanıtı; 
Dışişleri Bakanlığı SözcüsüHami Aksoy, Yunanistan'ın Ayasofya'da Kuran-ı Kerim okunmasına ilişkin yaptığı açıklamaya yanıt verdi. Aksoy, "Yunanistan’ı tarihsel komplekslerinden arınmaya davet ediyoruz," dedi,

Ayasofya ibadete açılsın teklifi, 2013'de AKP Oylarıyla Reddedilmişti.(Kaynak)
Ayasofya ile yeni bir yasal düzenleme yapılması da 2013'te de gündeme gelmişti. Aynı yılın Ekim ayında dönemin Milliyetçi Hareket Partisi'nden milletvekili Yusuf Halaçoğlu, TBMM'ye Ayasofya'nın cami olarak yeniden ibadete açılması önerisi yine o dönemde AKP tarafından reddedilmişti.

HabereYorum;
-18 Yıldır AKP'yi bu konuda kim engelledi? Hiç Kimse!
- 2013 de AKP bu konudaki Yasa Teklifini Neden Reddetti?
.....
-Ekonomik, siyasal ve sosyal bunalımların yaşandığı ülkemizde, onlarca sorun varken Ayasofya'nın gündeme getirilmesi siyasidir ve gündem değiştirme amaçlıdır. GEL DE İNAN!


Yorum Gönder

0 Yorumlar