ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Çavuşoğlu'ndan S-400 Açıklması


Çavuşoğlu: S-400'lerin aktif olması koronavirüs nedeniyle iptal oldu. Fakat sınırsız bir erteleme değil. Pandemi süreci normale dönünce işbirliğimiz devam edecek.

HabereYorum
Yaşanan Süreç ve Gelişmeler hiç de öyle gözükmüyor... Bu konuda ABD'nin çok büyük baskıları var...2.5 milyar dolara alınan S-400 ne olacak?

S-400 Krizinde yeni perde: (01 Mayıs 2020 HabereYorum)
Türkiye'nin önündeki seçenekler neler, bundan sonra ne olacak?
2019’un son ayına girdiğimizde ABD’nin Türkiye’ye Rusya Federasyonu’ndan satın aldığı S-400 hava ve füze savunma sistemi nedeniyle yaptırım uygulaması an meselesi gibi görülüyordu. 11 Aralık tarihinde Senato Dış İlişkiler Komitesi Türkiye’ye yaptırımlar uygulanmasını öngören ABD Ulusal Güvenliğini Güçlendirmek ve IŞİD’in Yeniden Canlanmasını Önleme Yasa Tasarısı (S.2641 - Promoting American National Security and Preventing the Resurgence of ISIS Act of 2019) kabul etmişti ve yasanın Senato Genel Kurulu’na gelmesi durumunda Trump’ın veto edemeyeceği bir çoğunlukla (70+ Senatör) kabul edilmesi bekleniyordu. 17 Aralık’ta ise ABD Kongresi’nde kabul edilen Savunma Bütçesi’nde (NDAA) Trump’a Türkiye’ye ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) çerçevesinde yaptırım uygulaması çağrısı yenilenmişti.

Türkiye, S-400 Savunma Sisteminin Aktifleştirilmesi Planını Erteledi(21 Nisan 2020 Habereyorum)
Türkiye'nin Rusya'dan geçen yıl aldığı S-400 hava savunma sisteminin aktive edilmesinin koronavirüs salgını nedeniyle ertelendiği ileri sürüldü.Reuters haber ajansına konuşan bir Türk yetkili, savunma sisteminin aktive edilmesi kararından vazgeçilmediğini ancak nisan ayında kullanıma hazır hale getirme planının ertelendiğini söyledi.