ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

4 Haziran Önemli Gündemlerin Özeti

04 Haziran Perşembe
Önemli Gündemlerin Özeti

1.Üç ismin vekilliği düşürüldü: Meclis protestolar nedeniyle kapatıldı


-HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile CHP'li Enis Berberoğlu'nun milletvekillikleri Meclis tarafından düşürüldü. 

-Meclis Başkan Vekili kararı Meclis Genel Kurulu'na okuduğu sırada HDP'li ve CHP'li milletvekilleri tarafından masalara vurularak ve sloganlar atılarak protesto edildi.

-Gelen son dakika haberine göre, Milletvekillikleri düşürülen ve haklarındaki kesinleşmiş hapis cezaları üzerine gözaltına alındıktan sonra adli makamlarca tutuklanan HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları cezaevine gönderildi. 

-Öte yandan milletvekilliği düşürülen ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan CHP'li Enis Berberoğlu'da tutuklandı.

-CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: “Anadolu’da ‘zulmün artsın’ derler, ‘artsın ki zulmün sonunda zeval bulasın...’ Bizi asla susturamazsınız. Mücadelemizi asla engelleyemezsiniz. Milletimiz için, vatanımız için mücadeleye devam edeceğiz. Siz zulmünüzü eksik etmeyin.”

-Partisinin il başkanlarıyla yaptığı toplantıda, uyarılarda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "İnanç işlerine, diyanet işleri, müftülük, kilise, cemevi bu tartışmaların hiçbirine girmeyeceğiz. Bu tartışmaların tamamen dışında kalacağız. 

HabereYorum
AKP, muhtemel bir Seçimi Kaybedeceğini biliyor..
Koltuğu bırakmamak için Gerginlik Eylemlerine Başladı. 
Bu düşündürücü durum, #Vekilimİrademdir #DarbeciAKP..... Etiketleri ile Sosyal Medyada Protesto Edildi

2.Koronana Virüs (Covid-19)

-ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden George Floyd protestolarına katılanlara koronavirüs uyarısı: ,

- Türkiye'de 15 ilde; 05.06.2020 tarihi saat 24.00 ile 07.06.2020 tarihi saat 24.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak,

- Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ülkede yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ilgili durumun kötüleşmeye devam ettiğini söyledi.









Yorum Gönder

0 Yorumlar