ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

HabereYorum 9 Mayıs Dünya ve Türkiye



09 MAYIS 2020 
DÜNYA VE TÜRKİYE 
GÜNDEMLERİ

GENEL

➤Türkiye, 
Korona virüs ile mücadelede 61.Gününe girdi. Vaka ve Ölüm Oranlarında belirgin bir azalış olmamakla beraber mevcut rakamsal verilere göre Hasta iyileşme Oranı %65,26 oranına yükseldi. Normalleşme Planını, Haziran Ayında uygulamayı planlayan Türkiye ani bir kararla şartlar uygun olmamasına rağmen 11 Mayıs 2020 Pazartesi Günü Kademeli olarak uygulamaya başlayacak. 
➤Dünya;
-Dünyanın en riskli ülkeleri arasında yer alan; İspanya, İtalya,4-ABD,(New York), İngiltere, Fransa ve Türkiye'de belirgin bir olumlu gelişme yok.
-Dünyanın en riskli ülkeleri arasında yer alan diğer Ülkelerden;
İsviçre,%85,97'lik bir iyileşme oranı ile Korona virüs savaşını kazandığını söyleyebiliriz.
Almanya; Avrupa'da Korona Virüs ile mücadeleyi en iyi sürdüren Almanya, Hasta iyileşme Oranında %80,76 orana yükseldi. Buna rağmen Almanya, Nomalleşme Takvimini 5 Haziran'a erteledi
İran, Özellikle İyileşme Oranında Belirgin Bir Artış Var,%80,27. Verilere Göre Korona virüs ile savaşı kazanan üçüncü Ülke diyebiliriz.

TÜRKİYE
EN RİSKLİ İLLER
1-Zonguldak(1.806),2-İstanbul (788),3-İsparta (655)4-Rize (290),5-Bayburt (280),6-Konya (273),7-Kocaeli (262),8-İzmir

⏩TÜRKİYE GÜNDEMLER⏪
Odatv’de yer alan habere göre, Hamza Cebeci'nin geçmişte yer alan haberde müteahhiti olduğu Işık Apart'manı'nın Düzce depreminde yıkılmasının ardından "Tehlike doğuracak şekilde bina yaparak ölüme sebebiyet vermek" suçundan yargılandı.
Katıldığı televizyon programında "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Bizim aile 50 kişiyi götürür" diyerek tepki çeken yazar Sevda Noyan'ın eşi Engin Noyan'ın ailesi, söz konusu olaya ilişkin hukuki süreç başlatacağını açıkladı.
Normalleşme takvimi: 7 ilde seyahat sınırlaması kaldırıldı; kuaför, berber ve AVM'ler 11 Mayıs'ta açılıyor
HabereYorum; Almanya %80 lik İyileşme Oranı ile normalleşme tedbirlerini 5 Haziran'a erteledi. Türkiye'de salgın kontrol altına alınmadan İyileşme oranı %62,06 iken bu Neyin Normalleşmesi
Özgür Özel ve Engin Özkoç Hakkında Soruşturma;
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un suç Duyurusu üzerine CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Özkoç hakkında “hakaret” ve “iftira” suçlarından soruşturma başlattı.Seçimle gelen seçimle gider. Korkunun Kaynağı Ne? Korkunun tek Kaynağı #İktidarıKaybetmeKorkusu'dur. Egemenlik, Kayıtsız Şartsız Milletindir. Mustafa Kemal Atatürk

DÜNYA
EN RİSKLİ ÜLKELER
1-İspanya,2-İsviçre,%87,33'lük bir iyileşme oranı ile Korona virüs savaşını kazandığını söyleyebiliriz.3-İtalya,4-ABD,(New York)5-İngiltere,6-Fransa,7-Almanya; Avrupa'da Korona Virüs ile mücadeleyi en iyi sürdüren Almanya, Hasta iyileşme Oranında %80,74 oranına yükseldi. Buna rağmen Almanya, Nomalleşme Takvimini 5 Haziran'a erteledi, 8-Türkiye,9-İran; Özellikle İyileşme Oranında Belirgin Bir Artış Var,%81,02 Verilere Göre Korona virüs ile savaşı kazanan üçüncü Ülke diyebiliriz.
⏩DÜNYA GÜNDEMLER⏪
Hafter'e bağlı birlikler Libya'nın başkenti Trablus'taki Mitiga Havalimanı'na roketli saldırı düzenledi, 6 sivil hayatını kaybetti
Saldırıda sivil yolcu uçakları ve yakıt depoları hasar gördü. 6 sivil hayatını kaybetti.Hafter'e bağlı güçler, Birleşmiş Milletler tarafından tanınan hükümetin bulunduğu başkent Trablus'u ele geçirebilmek için Nisan 2019'dan bu yana bölgede yoğun saldırılar düzenliyor.Ocak ayının başında da Mitiga Havalimanı'na yönelik bir saldırı düzenlemişlerdi. Saldırı sonucu havalimanı birkaç gün uçuşlara kapatılmıştı. Havalimanı iç savaşın sürdüğü son yıllarda defalarca saldırılar sebebiyle kapatıldı.General Hafter'e bağlı birlikler geçen hafta da Trablus çevresine yönelik saldırılar düzenlemiş; 15 sivil hayatını kaybetmişti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar