ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

HabereYorum 8 Mayıs Dünya ve Türkiye


08 MAYIS 2020 
DÜNYA VE TÜRKİYE 
GÜNDEMLERİ

GENEL
➤Türkiye, 
Korona virüs ile mücadelede 60.Gününe girdi. Vaka ve Ölüm Oranlarında belirgin bir azalış olmamakla beraber mevcut rakamsal verilere göre Hasta iyileşme Oranı %63,73 oranına yükseldi. 
➤Dünya;
-Dünyanın en riskli ülkeleri arasında yer alan; İspanya, İtalya,4-ABD,(New York), İngiltere, Fransa ve Türkiye'de belirgin bir olumlu gelişme yok.
-Dünyanın en riskli ülkeleri arasında yer alan diğer Ülkelerden;
İsviçre,%85,97'lik bir iyileşme oranı ile Korona virüs savaşını kazandığını söyleyebiliriz.
Almanya; Avrupa'da Korona Virüs ile mücadeleyi en iyi sürdüren Almanya, Hasta iyileşme Oranında %80,76 orana yükseldi. Buna rağmen Almanya, Nomalleşme Takvimini 5 Haziran'a erteledi

İran, Özellikle İyileşme Oranında Belirgin Bir Artış Var,%80,27. Verilere Göre Korona virüs ile savaşı kazanan üçüncü Ülke diyebiliriz.

TÜRKİYE
EN RİSKLİ İLLER
1-Zonguldak(1.806),2-İstanbul (788),3-İsparta (655)4-Rize (290),5-Bayburt (280),6-Konya (273),7-Kocaeli (262),8-İzmir

⏩TÜRKİYE GÜNDEMLER⏪

Türkiye 11 Mayıs Pazartesi itibari ile 4 Aşamalı Normalleşme Planını Uygulamaya sokacak
HabereYorum
Almanya %80 lik İyileşme Oranı ile normalleşme tedbirlerini 5 Haziran'a erteledi. Türkiye'de salgın kontrol altına alınmadan İyileşme oranı %62,06 iken bu Neyin Normalleşmesi

Zeki Alasya Ölümünün 5.Yılında Anıldı; Bundan 5 yıl önce aramızdan ayrılan Yeşilçam'ın gülen, güldüren yüzü, büyük usta Zeki Alasya'yı özlemle ve saygıyla anıyoruz.

AKP'de 'Rüşvet' Kavgası! AKP'li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, AKP ve MHP milletvekilleriyle yapılan toplantıda, bakanlarla "500 bin liralık rüşvet" kavgası yaptığını açıkladı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u "önceki başkanın rüşvet aldığını bilmesine rağmen sessiz kalmakla" suçlayan Başkan Aputkan, İçişleri Bakanı  Soylu'dan konuyla ilgili müfettiş göndermesini istedi.


DÜNYA
EN RİSKLİ ÜLKELER
1-İspanya,2-İsviçre,%85,74'lik bir iyileşme oranı ile Korona virüs savaşını kazandığını söyleyebiliriz.3-İtalya,4-ABD,(New York)5-İngiltere,6-Fransa,7-Almanya; Avrupa'da Korona Virüs ile mücadeleyi en iyi sürdüren Almanya, Hasta iyileşme Oranında %80,76 oranına yükseldi. Buna rağmen Almanya, Nomalleşme Takvimini 5 Haziran'a erteledi, 8-Türkiye,9-İran; Özellikle İyileşme Oranında Belirgin Bir Artış Var,%80,08 Verilere Göre Korona virüs ile savaşı kazanan üçüncü Ülke diyebiliriz.

⏩DÜNYA GÜNDEMLER⏪

Birçok ülkede uzun süren sokağa çıkma kısıtlamalarının ardından önlemler hafifletiliyor; Covid-19 salgını sebebiyle başta Asya ülkeleri ve daha sonra batıda birçok ülke, virüsün halk arasında yayılmasını yavaşlatmak için sokağa çıkma kısıtlamaları getirdi.bBirçok ülkede insanlar zaruri sebepler dışında haftalardır dışarı çıkamıyor. Fakat kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılmasıyla bu kez bazılarına dışarı çıkmak, eskisi kadar kolay gelmiyor.

ABD'de işsizlik yüzde 14,7 ile 1929 yılındaki Büyük Buhran döneminden bu yana en yüksek seviyeye çıktı; Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) koronavirüs salgının ortaya çıkmasından bu yana ilk kez işsizlik maaşına başvuranların sayısı 33 milyonu geçti. Sadece geçen hafta 3.2 milyon kişi işsizlik yardımı talebinde bulundu. Ülkede işsizlik oranı ise nisanda 10,3 puan artarak yüzde 14,7'ye yükseldi ve 1929 yılında yaşanan Büyük Buhran döneminden bu yana en yüksek seviyeye çıktı. ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, Covid-19 salgınının iş gücü piyasasını etkilemesiyle son 7 haftada toplam 33 milyon 483 bine ulaştı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar