ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un Hakkındaki Gelişmeler

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Kuzey Kore lideri Kim'in sağlığının kötü olduğu iddialarına ilişkin, "Bu konuda bir fikrim var ama size şu an söyleyemem. Onun iyi olmasını diliyorum. Kim cumartesi günü bir açıklama yapmadı, belli ki yapamadı. Çok da uzak olmayan bir gelecekte, Kim'den bir haber alabiliriz" diye konuştu.

Kim ile yakın bir ilişki kurduğunu belirten Trump, "ABD Başkanı olmasaydım, şu anda Kuzey Kore ile savaşta olurduk" dedi.
Kuzey Kore lideri Kim hakkında son haftalarda sağlığının yerinde olmadığı veya öldüğü yönünde söylentiler ortaya atılmıştı.
Kim'in durumu hakkında tavsiyede bulunmak üzere bir grup Çinli doktorun bu ülkeye gittiği ileri sürülmüş, Kuzey Kore liderinin 12 Nisan'da kardiyovasküler bir operasyon geçirdiği ve iyileşme sürecinde olduğu yönünde haberler çıkmıştı.
Kim'in, 15 Nisan'da Kuzey Kore'nin kurucu lideri, büyükbabası Kim Il-sung'un doğum günü kutlaması dahil önemli etkinliklere katılmaması, sağlığı hakkında spekülasyonlara neden olmuştu.(Sputnik)


27 Nis 2020

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un Hakkındaki Muamma Hala Devam Ediyor




Güney Koreli yetkililer, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un hasta olabileceği yönündeki raporlara dikkat çekerek;Kuzey Kore'de olağan dışı bir hareket tespit etmediklerini vurguluyorlar.

Pazar günü yapılan kapalı bir forumda, Kuzey Kore ile olan ilişkisini denetleyen Güney Kore Birleştirme Bakanı Kim Yeon-chul, hükümetin olağandışı bir şey olmadığını güvenle söyleyecek istihbarat yeteneklerine sahip olduğunu söyledi.

Kuzey Koreli liderin sağlığıyla ilgili söylentiler ve spekülasyonlar, 15 Nisan'da önemli bir devlet tatilinde kamuya açık görünmemesi üzerine başladı ve o zamandan beri gözden uzak kaldı.

Geçtiğimiz hafta Güney Kore medyasında Kim'in yeni koronavirüs maruziyetini önlemek için kardiyovasküler cerrahi geçirmiş olabileceği ya da tecrit edilmiş olabileceği bildirildi.

Pazartesi günü, Kuzey Kore devlet medyası bir kez daha Kim'in yeni fotoğraflarını göstermedi ve nerede olduğunu bildirmedi.Bununla birlikte, bazı Güney Koreli medya raporlarının Kim'in kalabileceğini söylediği bir bölge olan Wonsan'da bir turizm tesisi inşa eden işçilere şükran mesajı gönderdiğini bildirdiler.



Geçen hafta Çin, durumu bilen üç kişiye göre tıp uzmanları dahil Kim Jong Un'a tavsiyelerde bulunmak üzere Kuzey Kore'ye bir ekip gönderdi.

Reuters, Çin ekibinin yolculuğunun Kim'in sağlığı açısından ne sinyal verdiğini hemen belirleyemedi.

Cuma günü Güney Koreli bir kaynak Reuters'e  Kim Jong Un'un hayatta olduğunu ve yakında ortaya çıkacağını söyledi.

Kaynak;Reuters

25 Nis 2020


Kuzey Kore Lideri Kim Jong Öldü mü?



Kim Jong Un İçin Çin’den Doktor Heyeti Kuzey Kore’ye Gitti;
Reuters haber ajansına bilgi veren üç kaynağa göre Çin, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un sağlığı konusunda tavsiyelerde bulunmak üzere Pyongyang'a uzman doktorlardan oluşan bir sağlık ekibi gönderdi.

ÖLÜRSE YENİ LİDER KİM OLACAK?
36 yaşındaki Kim Jong-un, babasının 2011'de kalp krizi sonrası hayatını kaybetmesiyle yönetime geçmişti. Bu sebeple Kim Jong Un hayatını kaybederse yerine kimin geçebileceği soruları da gündeme geldi.
Kuzey Kore liderinin çocuğu olup olmadığına ilişkin net bir bilgi yok. Ancak 2009 yılında evlenen Kim Jong-Un ve Ri Sol Ju çiftinin üç çocuğu olduğuna inanılıyor. CNN International'da yer alan habere göre, çiftin 2010 yılında doğmuş bir oğlu ve 2013 yılında dünyaya gelmiş bir kızı var.
Yetkililer, Kim'in çocukları olması durumunda ülkeyi yönetecek yaşa gelene kadar kız kardeşi Kim Yo-Jong'un yönetimi devralabileceğini ifade ediyor.
Kim'in çocukları olması durumundaülkeyi yönetecek yaşa gelene kadar kız kardeşi Kim Yo-Jong'un yönetimi devralabileceğini ifade ediyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar