ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

#HabereYorum 26 Nisan Dünya ve Türkiye




⏩26 NİSAN TÜRKİYE VE DÜNYA ⏪

⏩TÜRKİYE


Türkiye'de son koronavirüs vakasının 15 Mayıs'ta görüleceği tahmini;

Singapur Teknoloji ve Tasarım Üniversitesi Veriye Dayalı İnovasyon Laboratuvarı'nın 24 Nisan 2020 tarihli araştırmasında, Türkiye'de son koronavirüs vakasının 15 Mayıs'ta görüleceği tahmininde bulunuldu.


Meke Gölü Kurudu; 

Konya'nın Karapınar ilçesinde bulunan ve 'dünyanın nazar boncuğu' olarak bilinen Meke Gölü kurudu. Neredeyse bir avuç kadar kalan suyun rengi de mikroorganizma nedeniyle kırmızıya döndü.
Meke Gölü, 5 milyon yıl önce volkanik patlamayla meydana gelen kraterin, zamanla suyla dolması, 9 bin yıl önce ise gölün ortasında ikinci patlamanın olması ve buranın da suyla dolması sonucu oluştu. Yeraltı su kaynaklarından beslenen ve suyu tuzlu olan Meke'nin ortasında, 50 metre yükseklikte volkan konisi bulunuyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında suç duyurusu;

İHD Ankara Şubesi, Ramazan ayının ilk hutbesinde LGBTİ'lere yönelik nefret söyleminde bulunduğu gerekçesiyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulundu.


Rusya ve Almanya’dan getirilen 527 kişi Adana ve Mersin'de karantinaya alındı; 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Rusya ile Almanya’dan havayoluyla Adana’ya getirilen 527 kişiden 362’si Adana Valiliği ve Adana AFAD koordinesinde havalimanı içerisinde otobüslere bindirilerek Mahmut Sami Ramazanoğlu KYK yurduna götürüldü.Almanya'dan gelen 165 kişiyse yine otobüslerle Mersin’deki KYK yurtlarında 14 gün boyunca misafir edilmek üzere gönderildi.


⏩Türkiye Covid-19  Veri Özeti (25 Nisan)
➤Vaka:110.130
➤Ölüm:2.805 ➤Ölüm %2,55
➤İyileşen:29.140 ➤İyileşme %26,46
➤Devam Eden Vaka:78.185
➤1 Milyon Kişi Başına Vaka Sayısı:1.324

En Riskli İller;(1MKBVS'ye Göre)
1-Zonguldak(1.806),
2-İstanbul (788),
3-İsparta (655)
4-Rize (290),
5-Bayburt (280),
6-Konya (273),
7-Kocaeli (262),
8-İzmir (256)

DÜNYA

ABD'nin Koronavirüs Salgınına  verdiği tepki, suçluluk ve belirsizliğe dönüşüyor;

Resim
Trump'ın yeni koronavirüsün yayılması konusunda ulusal bir acil durum ilan etmesinden altı hafta sonra, ekonomi ve sağlık alanında sorunlar artıyor ve tepkiler büyüyor. 3 trilyon dolarlık federal destek programınına onay verildi.Ancak; bu konu birçok belirsizlikle dolup taşıyor.
Dünyanın en büyük ekonomisindeki milyonlarca işçi, işsizlik yardımlarının ne zaman geleceğini ve hatta ne zaman kayıt yaptırabileceklerini merak ediyor. bu arada özel işletme sahibi şirketlerin de aynı konuda kaygıları var.


Korona virüsü ABD’de kriz yarattı: 

Trump sağlık bakanını görevden alıyor; Corona virüsü salgınının yeni merkez üssü haline gelen ABD'de sıcak gelişmeler yaşanıyor... Kulislerde ABD Başkanı Donald Trump'ın Sağlık Bakanı Alex Azar'ı görevden alacağı konuşuluyor. New York Times, Wall Street Journal ve Politico isimli medya kuruluşların haberlerinde konuşan kaynaklar, "Trump'ın kalem müdürü bu kararı destekliyor" dedi.


Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un'un Sağlık Durumu;

➤'Factbox: Kim sağlığıyla ilgili raporlar arasında Kuzey Kore'nin peş peşe soruları soruluyor.'Sağlığının çok kötü olduğu doğru.. Esas Konu; Kim Jong Un'dan sonra Kimin Lider olacağı.

Kuzey Kore devlet radyosu: Kim Jong-un aktif şekilde çalışıyorÇok ağır bir hastalığa yakalandığı ve hatta bazı yayın organlarında öldüğü iddia edilen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un çalışmalarını aktif şekilde sürdürdüğü ifade edildi. Bu arada Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA), Rusya Komünist Partisi Genel Başkanı Gennadiy Zyuganov'un Kim Jong'un Rusya ziyaretinin 1. yıldönümü vesilesiyle Kuzey Kore liderine tebrik telgrafı gönderdiğini belirtti.


⏩Dünya Covid-19  Veri Özeti (26 Nisan)
➤Vaka:2.954.106
➤Ölüm:205.398 ➤Ölüm %6,95
➤İyileşen:860.875, ➤İyileşme %29,14
➤Devam Eden Vaka: 1.887.833
➤1 Milyon Kişi Başına Vaka Sayısı:380
En Riskli Ülkeler;
1-İspanya,
2-İsviçre,
3-İtalya,
4-ABD,(New York)
5-Almanya,
6-Fransa,
7-İngiltere,
8-Türkiye,
9-İran (Özellikle İyileşme Oranında Belirgin Bir Artış Var)

Yorum Gönder

0 Yorumlar