ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

#HabereYorum 25 Nisan Dünya ve Türkiye

#HabereYorum 
25 Nisan
Dünya ve Türkiye (Bülten)
https://habereyorum-bayrak.blogspot.com/2020/04/habereyorum-25-nisan-dunya-ve-turkiye.html
25 NİSAN 
TÜRKİYE VE DÜNYA 

#GündemiMilletBelirliyor

İktidar, Sorunları çözmek yerine Başta İBB, ABB, Muhalefet , ile kendine Muhalefet edenlerle uğraşıyor.

"Adama, kişiye, cemaatlere, vakıflara hizmet işi bitti. Bitti o iş. Türkiye'ye Hizmet Dönemi başladı."


⏩TÜRKİYE

Türkiye Covid-19  Veri Özeti (46.Gün)
➤Vaka:107.773
➤Ölüm:2.706 ➤Ölüm %2,51
➤İyileşen:25.582➤İyileşme %23,74
➤Devam Eden Vaka:79.485
➤1 Milyon Kişi Başına Vaka Sayısı:1.297


En Riskli İller;(1MKBVS'ye Göre)
1-Zonguldak(1.806),
2-İstanbul (788),
3-İsparta (655)
4-Rize (290),
5-Bayburt (280),
6-Konya (273),
7-Kocaeli (262),
-İzmir (256)

Başkan Büyükerşen: Önümüze Duvar Örüldü! ;İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelge ile CHP'li belediyelere corona virüsü dayanışması için bağış izni vermemesinin ardından Antalya'nın CHP'li Muratpaşa Belediyesi, CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı belediyelerinin aşevi yardım hesaplarını da bloke etmişti. SÖZCÜ HaftaSonu'na konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ''Önümüze duvar örüldü'' dedi.

“Türkiye'de Piyasalar Üzerindeki Baskı Artıyor Üretim Yavaşlıyor”;

Reuters haber ajansı, Türk ekonomisinin, liranın kırılgan, rezervlerinse azalmakta olduğu bu dönemde giderek artan risklerle karşı karşıya olduğunu bildiriyor. Reuters, mali piyasaların bu duruma ayna tuttuğunu, verilerin ise Corona salgını nedeniyle fabrikalardaki faaliyetlerin yavaşladığına işaret ettiğini kaydediyor.Türk Lirası, 2018 döviz krizi döneminin en kötü gününden bu yana ilk kez Çarşamba günü kısa bir süreliğine Amerikan Doları karşısında en düşük seviyeye geriledi. Merkez Bankası'nın faizleri beklenenin iki katı oranında düşürmesi üzerine Amerikan doları, piyasalarda kısa bir süre 7 liradan işlem gördü.

İmamoğlu’na limon kumpası iddiası sosyal medyayı sarstı;

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Mersin’den satın aldırıp, vatandaşa ücretsiz dağıttığı limonlarla ilgili üreticiyle konuşan bir kameramanın görüntüleri tepki çekti. Görüntüdeki kameramanın bir kişiye, ‘Üreticiden almadı, Tarsuslu yandaş stokçusundan aldı’ ifadelerini zorla söylettirdiği görülüyor.

Gazetecilere 18 yıl hapis istemiyle dava açıldı;
OdaTV yöneticileri Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ile Yeniçağ yazarı Murat Ağırel’in de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede ‘tutuklu ve şüphelilerin’ MİT kanununa muhalefet ettiği öne sürüldü. 7’si gazeteci 8 kişi hakkında 18 yıla kadar hapis cezası istendi.

DÜNYA
⏩Dünya Covid-19  Veri Özeti (25 Nisan)
➤Vaka:2.869.539
➤Ölüm:201.502 ➤Ölüm %7,02
➤İyileşen:811.660 ➤İyileşme:%28,29
➤Devam Eden Vaka: 1.856.377
➤1 Milyon Kişi Başına Vaka Sayısı:369

En Riskli Ülkeler;

1-İspanya,
2-İsviçre,
3-İtalya,
4-ABD,
5-Almanya,
6-Fransa,
7-İngiltere,
8-Türkiye,
9-İran (Özellikle İyileşme Oranında Belirgin Bir Artış Var)



Almanya'da Türk Doktorlarının Geliştirdiği Aşının Testleri Başlıyor;

Aşıyı klinik deneylerle test sürecine getiren isimler , Almanya'da yaşayan Türk bilim adamı Prof. Dr. Uğur Şahin ile eşi Dr. Özlem Türeci.Prof. Dr. Şahin’in başında bulunduğu ve onkolog eşi Dr. Türeci ile birlikte yönettiği BioNTech şirketinin geliştirdiği ‘BNT162‘ olarak adlandırılan aşı maddesi, genetik bazlı aşılar grubuna ait ve Corona virüsünün genetik bilgilerini içeriyor. Aşı aracılığıyla vücuttaki hücreler proteinleri alıyor ve virüs proteini, yani antigen üretiyor. Vücut da bu antijenlere karşı antikor üretiyor ve bağışıklık sistemini güçlendirerek virüsü yeniyor.

➤İsrail Sağlık Bakanı İstifa Etti;

İsrail’in aşırı dinci Sağlık Bakanı Yaakov Litzman’ın, yeni tip koronavirüs salgınına karşı uyguladığı politika nedeniyle karşılaştığı eleştireler karşısında istifa ettiği belirtildi.


ABD Yüksek Mahkemesi Trump'ın Göç Politikasını Engelleme Yasasını'' Red Etti.


Kim Jong Un İçin Çin’den Doktor Heyeti Kuzey Kore’ye Gitti; 

Reuters haber ajansına bilgi veren üç kaynağa göre Çin, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un sağlığı konusunda tavsiyelerde bulunmak üzere Pyongyang'a uzman doktorlardan oluşan bir sağlık ekibi gönderdi.
Kuzey Kore Lideri
Kim Jong Öldü mü?

Yorum Gönder

0 Yorumlar