ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

#HabereYorum 28 Nisan Dünya ve Türkiye



⏩28 NİSAN TÜRKİYE VE DÜNYA ⏪


⏩TÜRKİYE


⏩Türkiye Covid-19  Veri Özeti (28 Nisan, #49.Gün)
➤Vaka:114.653
➤Ölüm:2.992 ➤Ölüm %2,61
➤İyileşen:38.809 ➤İyileşme %33,85
➤Devam Eden Vaka:72.852

➤1 Milyon Kişi Başına Vaka Sayısı:1.379
En Riskli İller;(1MKBVS'ye Göre)
1-Zonguldak(1.806),
2-İstanbul (788),
3-İsparta (655)
4-Rize (290),
5-Bayburt (280),
6-Konya (273),
7-Kocaeli (262),
8-İzmir (256)



Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ramazan ayının ilk Cuma günü verdiği hutbede eşcinsellik ve evlilik dışı ilişkiyle ilgili sarf ettiği sözler tartışma yarattı. Ankara Barosu Erbaş'ı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekle" suçladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan saldırı devlete yapılmış sayılır" dedi.

Twitter'da #AliErbasYalnizDegildir" etiketi 200 binden fazla paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri sonrası ise Türkiye'de en çok paylaşılan etiket, #LGBTHaklarıİnsanHaklarıdır oldu.


Ali Erbaş Cuma günkü hutbe sırasında, zina ve eşcinselliğin "hastalıkları da beraberinde getirdiğini" ve kuşakları "çürüttüğünü' söyledi:

"İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti? Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti.


#AliyiÖldürenlerNerede

Dün yandaş basının sönükçe verdiği ve"Adana Seyhan'da polisten kaçarken havaya ateş açan polisin yanlışlıkla ayağından vurduğu" dediği 17 yaşındaki genç kalbinden vurulmuş...

Neden haberlerde geçmedi? Neden kimse bir şey demiyor?Neden açıklama yapmıyorlar? Neden bu ülkede insanlar ölüyor?Neden adalet sistemi işlemiyor? Kim vurdu ve ne hakla?


#HabereYorum:

⏩Öncelikle bu konu hakkında geniş bir soruşturma açılmalıdır. Eğer bu konu araştırılmayıp üzeri kapatılırsa önümüzdeki günlerde bu ve benzer cinayetlerle , kötü olaylarla karşılaşabiliriz.


⏩Diğer çok Önemli Konu Yandaş Medya ve Troller; İnsanları suçluyorlar, Yargısız infaz yapıyorlar, kendilerini savcı ve polis sanıp tetikçilik yapıyorlar, Gerçekleri saptırıyorlar, yalan haber üretiyorlar, İnsanları taciz ediyorlar.


⏩Hatta hakaret boyutlarına gidiyorlar, üstelik Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hakkında olumsuz propaganda yapıyorlar,

⏩Atamıza saldıranları koruyorlar kolluyorlar. Bu çok tehlikeli bir boyuta doğru gidiyor.

🔺🔻Hele İlgili Makamların bunlar hakkında işlem yapmaması ve tam tersi koruması Ülkemizin Birlik Beraberliğini ve Güvenliğini Tehdit Eder Hale gelmiştir.


Vahap Seçer: Vatandaş yarasını sarmak istiyor, bizi rahat bıraksınlar...

Vahap Seçer: Vatandaş yarasını sarmak istiyor, bizi rahat bıraksınlar...
Seçer, “Ben ücretsiz ekmek dağıtabilirim, gıda yardımı yapabilirim. Kanun, anayasa bana bu görevi vermiş. Kusura bakmayın da ben seçilmiş belediye başkanıyım” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan “yönlendirmeli limon röportajı” konusunda şunları söyledi:

“Sadece üreticiye yoksul vatandaşlarımıza yardım yapmak istediğimizi söyledik. Biri gelmiş gazeteciymiş komploymuş biz bunlardan bahsetmiyoruz. Yargı orada. Benim işim bu değil. Benim işim Suriyeli misafirlerimizle insanlarımıza nasıl hizmet edeceğiz, ben onun peşindeyim. Önümüzdeki günler bugünlerden zor olacak biz bunların hazırlığı içindeyiz.


Zeydan Karalar'dan Erdoğan'a: Bizim sorunumuz yok diyerek tedbir almazsanız...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar, Adana'daki sahra hastanesiyle ilgili yaşanan tartışmalara ilişkin konuştu.
Zeydan Karalar, “Bütün bilim adamlarının söylediği şu ki bu sahra hastanesi ileri bir sahra hastanesidir” dedi.Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Özlem Akarsu Çelik’in KRT’deki PO-Lİ-Tİ-KA programına konuk oldu.

Karalar iktidar tarafından engellenen yardımlarıyla ilgili açıklama yaptı.
Karalar, kendilerine yönelik suçlamalara tepki göstererek, “Siyaseten ufak tefek muhalefetler olur ama hayatında sadece ve sadece ömrünü ülkesine adamış insanlara bu tür suçlamalar yapmak bizi derinden yaraladı. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bunu halkımız da kabul etmiyor” diye konuştu.

DÜNYA

⏩Dünya Covid-19  Veri Özeti (28 Nisan)
➤Vaka:3.063.814
➤Ölüm:212.345 ➤Ölüm %6,93
➤İyileşen:906.898 ➤İyileşme %29,60
➤Devam Eden Vaka: 1.944.571
➤1 Milyon Kişi Başına Vaka Sayısı:394

En Riskli Ülkeler;

1-İspanya,

2-İsviçre,
3-İtalya,
4-ABD,(New York)
5-Almanya,
6-Fransa,
7-İngiltere,
8-Türkiye,


9-İran (Özellikle İyileşme Oranında Belirgin Bir Artış Var)



ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Kuzey Kore lideri Kim'in sağlığının kötü olduğu iddialarına ilişkin, "Bu konuda bir fikrim var ama size şu an söyleyemem. Onun iyi olmasını diliyorum. Kim cumartesi günü bir açıklama yapmadı, belli ki yapamadı. Çok da uzak olmayan bir gelecekte, Kim'den bir haber alabiliriz" diye konuştu.
Kim ile yakın bir ilişki kurduğunu belirten Trump, "ABD Başkanı olmasaydım, şu anda Kuzey Kore ile savaşta olurduk" dedi.(Sputnik)

Rus ordusunda koronavirüs vaka sayısı 901’e ulaştı

Rusya Savunma Bakanlığı, yeni tip koronavirüs salgınına yakalanan asker sayısının 901’e ulaştığını belirtti.Rusya Savunma Bakanlığı’nın internet portalında yayınlanan bültende, Rus ordusunda Mart ayından bu yana yapılan testler sonucu 901 vakanın saptandığı ifade edildi.506 kişinin askeri hastanelerde tedavi edildiği ifade edilirken 395 kişinin de evlerinde karantina altında olduğu kaydedildi.Toplamda Rusya’da koronavirüse yakalanan kişi sayısı 87 bin 147’ye ulaşırken 794 hasta öldü, 7 bin 346 hasta da iyileşti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar