ANA SAYFA RESÄ°M (HTML)

reklam

site logo

Neden ABD Ziyareti?



Trump'un mektubuna karşı etkili bir yanıt verilmemesi  Türkiye’nin Dış Politikada ne kadar baÅŸarısız olduÄŸunun bir kanıtıdır.

En ufak eleştiriye hakaret davaları açan, yüzlerce insanı bu yüzden hapislere gönderen, tazminatlara mahkum edenlerden hiçbir şey olmamış gibi sessizliğe gömülmeleri, mektubun dilinden daha vahim bir durumdur.

Trump, nasıl olur da T.C. Cumhurbaşkanına 'salak olma' diyebilir? Nasıl böyle gayriciddi bir resmi yazı gönderebilir? Dış politikada her zaman ülkemizin yanındayız, Mehmetçiklerimizin menfaatlerinden yanayız. Ancak Türkiye, ABD karşısında sus pus olamaz, kendini kullandıramaz!

Diğer taraftan; 30 Eki 2019 tarihinde ABD Temsilciler Meclisi, Ermeni soykırımı iddialarını tanıyan karar tasarısını kabul etmesi Türkiye ile ABD arasındaki sorunlara dahil olan düşündürücü ve kabul edilemez bir durumdur.

Üstelik, son olarak yine ABD Temsilciler Meclisi Türkiye'ye Suriye yaptırım tasarısına kabul etti.

ErdoÄŸan'ın mal varlığını da araÅŸtırılmasını kapsayan bu tasarıya göre; Türkiye’ye etkili yaptırımlar içeriyor. ABD'li senatörler Türkiye'yi Hedef Alan Yeni Yaptırım Tasarısını Açıkladı,(>>>>TamamınıOkuyunuz.)

Tasarı; Kongre'nin üçüncü ayağı olan Senato'da da onaylanırsa ABD Başkanı Trump'ın onayına gidecek. Trump, Veto ederse Kongre tasarıyı bir kez daha oylayarak, Trump'ın vetosunu geçersiz kılabilir.

Trump'ın hakaret içeren mektubu, Ermeni Soykırım Tasarısının ve Türkiye'ye Yaptırımların ABDTemsilcilerin Meclisinde Kabul Edilmesi, ABD'nin PYD'yi Törör Örgütü Olarak Tanımaması, müttefik ilan etmesi ve üstelik Türkiye tarafından kırmızı bültenle
aranan  PYD Liderine ABD tarafından VIP muamelesi yapılması konuları
mevcutken ABD Ziyareti, Türkiye'nin itibarını zedeler.

Neden ABD ve Rusya ile Suriye'de Ä°ÅŸbirliÄŸi Yapılıyor. EÄŸer Suriye'de Toprak Bütünlüğü ise Esad ile görüşülmesi gerekir. Trump ile görüşülecek hiç bir ÅŸey yok. ABD müttefikimiz olamaz.

Tüm yukarıda yaÅŸanan olaylara raÄŸmen, ABD’ye zamanında ve etkili yanıtlar verilmemesi ve üstelik ErdoÄŸan’ın tüm bu yaÅŸananlar üzerine Trump ile görüşmek üzere 13 Kasım 2019 da ABD’ye gitmeye karar vermesi ErdoÄŸan’ın Mal Varlığının AraÅŸtırılacak olmasından kaynaklandığını deÄŸerlendiriyorum.
Mevlüt Bayrak

Yorum Gönder

0 Yorumlar