ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

İmamoğlu Paris'de


İmamoğlu Paris'de

AKP'de 2015 de başlayan Metal Yorgunluğu, Son Yerel Seçimde Büyükşehirleri özellikle İstanbul ve Ankara'yı kaybetmesi ile yerini Dağılma sürecine bıraktı.

Böyle bir hassas durum içerisinde bulunan AKP, bu durumuna aldırmadan İstanbul'da büyük bir oy oranı ile İBB Başkanlığına seçilen Ekrem İmamoğlu'na  baskı yapıyor ve adeta ambargo uyguluyor.

Bu kapsamda; AKP, bir taraftan İBB'de yapılan Yolsuzlukları Perdelemek ve deprem önlemleri ile ilgili olarak Eski İBB Yönetiminin hata ve eksiklerinin üstünü kapatmak için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na direk ve dolaylı olarak ambargo uyguluyor.


Diğer taraftan ise yandaş medya ile sosyal medyadaki trolleri kullanarak gündem yaratmaya çalışıyor.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İstanbul ile ilgili olarak 2017 yılında ''Biz İstanbul'a ihanet Ettik'' demişti. Görünen gerçeklerden, farklı bir durum yok.

İktidarın bu tavrının, kendisi dahil hiç kimseye fayda sağlayamayacağı, tam tersi zararı da AKP'ye Çok Kötü Yansıyacağı görülüyor.



Diğer taraftan; AFAD'ın yayınladığı İstanbul Deprem Toplanma Alanları Sayısı, bu konudaki Tartışmaların Artarak Devam Edeceğini de Gösteriyor.


Bu tartışmalar arasında Fransız İş Konfederasyonu ile toplantılar yapmak ve WELT Ekonomi Zirvesi’ne katılmak için Paris’te bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; Ziyaret, Toplantı ve İncelemelerine devam ediyor. Bu çerçevede;


Uluslararası bir zirve için geldiği Paris’te Fransa İş Konfederasyonu ile bir araya gelerek Fransa’nın dünya çapındaki şirketlerinin üst yöneticileriyle buluşarak İstanbul’a yeni yatırımlar Yeni istihdam alanları yaratmak için görüşmelerde bulundu.

Müzisyen Ahmet Kaya ve Türk Sinaması'nın unutulmaz ismi Yılmaz Güney’in kabirlerini de ziyaret etti.

Paris Belediye Başkanı Anne_Hidalgo ile de Toplantı yapan İmamoğlu, İstanbul-Paris arasında çevre, iklim, kadın ve kültürel alanlar gibi birçok konuda uluslararası işbirliğini içeren İyi Niyet Protokolü imzaladı.


Yorum Gönder

0 Yorumlar