ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Soylu'dan ′İstanbul'a Kayyım mı Atanacak′ Sorusuna Yanıtı Geldi ''Ne İstanbul ne Ankara için söz konusu değil''




Soylu'dan ′İstanbul'a kayyum mı atanacak′ sorusuna yanıt: Pazar sabahı açıklayacağım! şeklinde olmuştu.

İçişleri Bakanı Soylu "kayyum" iddialarını yanıtladı: 

Ne İstanbul ne Ankara için söz konusu değil

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk'e verdiği röportajda Diyarbakır, Van ve Mardin'in ardından İstanbul ve Ankara'da da belediye başkanlarının görevden alınıp kayyum atanması ihtimali olup olmadığı sorusuna yanıt verdi: 
 "Böyle bir şey söz konusu değil, böyle bir şeyin söz konusu olabilmesi mümkün değil. Bu terörle alakalı bir şeydir. Terörle bir irtibatınız söz konusu ise devlet boş durmaz, gereğini ortaya koyar. Ne İstanbul, ne Ankara ve başka yerlerle ilgili böyle bir değerlendirmemiz söz konusu değildir." Soylu, daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için "Haddini hududunu bil… İşini yap, başımızın üzerinde yerin var, ama işini yapmanın dışında başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz" demişti. 
 "Pejmürde ederiz" ifadesiyle ne anlatmak istediği sorulduğunda Soylu, "Pejmürde kelimesi, bütün bunlar için işte. Siz kendi işinizin dışında bir taraftan orada terörden alınmış belediyelere destek olabilmek ve diğer taraftan kendi işinizin dışında bir takım meselelere girerseniz, elbette ki biz bu konuda üzerimizdeki sorumlulukları yerine getiririz dedim, bu kadar açık. 
Benim iki şapkam var. Bir şapkam; içişleri bakanıyım, ikinci şapkam da; bir taraftan da bu ülkenin bir bireyiyim. Bu bir birey olarak da elbette ki kendi sorumluluğumdur. İçişleri Bakanı olarak da belediye başkanları benim görev alanım çerçevesindedir." yanıtını verdi.

Bakan Soylu'nun "İstanbul'a kayyum söz konusu değil." açıklamasının ardından 
İmamoğlu, " Önemsememiştim. Polemikten beslenmiyorum, hala o noktadayım. Bir insanı karalamak hoş bir durum değil" şeklinde açıklama yaptı.

İmamoğlu'ndan Soylu'ya yanıt 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun başlattığı kayyum tartışmalarıyla ilgili olarak "polemik yapılıyor demiştim, hala o noktadayım' dedi. 

İmamoğlu Diyarbakır'da Atatürk resmi hediye etmesini eleştirenler olduğu yönündeki bir soruya da "Ben Türkiye Cumhuriyeti sınırında kim yaşıyorsa ben ona Atatürk fotoğrafı da hediye ederim her şeyi de ederim. Hediye edemeyenler utansın." diye konuş

İmamoğlu, Yenikapı'ya getirilip park edilen yüzlerce araçla ilgili bir soruya, "israfı topluma anlatmak" istediklerini söyleyerek yanıt verdi. İmamoğlu, "Biz israfı topluma anlatmak istiyoruz. İsrafın boyutu göstermek istiyoruz. 

Yaptığımız şey israfla ilgili aslında ne kadar boşvermişlik, bunun karşılığında ne kadar gereksiz bir toplum ya da kamu parasının kötü harcandığının göstergesi. Biz bunu toplum görsün istiyoruz, sonuna kadar da göstereceğiz. 

Başka örnekleri de ortaya koyacağız" dedi. Meselenin siyasi olmadığını belirten İmamoğlu, tasarruf yaptıklarını ve gereksiz harcamaları ortadan kaldırdıklarını belirtti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla Yenikapı Meydanı'na getirilen yüzlerce araçla ilgili beklenen açıklama yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yavuz Erkut, Yenikapı’da sergilenen lüks araçlar hakkında açıklama yaptı.Yavuz Erkut’un açıklamaları şöyle oldu:İhtiyaç fazlası araçlardan sık sık bahsedilmişti. Kamuoyunda da bu yönde bir beklenti ortaya çıktı. Bugün burada belirlemiş olduğumuz ihtiyaç dışı 730 hizmet aracını sizlere takdim ediyoruz. 730 araç yanı sıra nisan mayıs ve haziran aylarında 517 binek aracının kiralanan şirketlere iade edildiğini gördük.

Bir evvelki yönetimin de tasarruf ihtiyacıyla binek araç sayısını azalttığını düşünüyoruz. 31 Mart araç sonrası 1247 araç sistemden çıkarılmıştır. Toplamda yaklaşık 50 milyon liralık yıllık tasarruf söz konusudur. Zamanının uzamasının temel nedeni verilerle kayıtlar arasındaki farklardır. 



#HabereYorum
AKP'nin İktidarı Kaybetme Korkusu Arttıkça, 
Daha Çok Hata yapmaya hırçınlaşmaya başladı.
EGEMENLİK Kesinlikle KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.

Yorum Gönder

0 Yorumlar