ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Türkiye IMF'e gitmek zorunda kalabilir


ABD Dışişleri Bakanlığı danışmanı: Trump Türkiye'ye ekonomik yaptırım için kesin konuştu, Türkiye IMF'e gitmek zorunda kalabilir

ABD Dışişleri Bakanlığı danışmanı stratejist John Sitilides, Washington ile Türkiye arasında yükselmeye devam eden S-400 krizi, F-35'lerin durumu ve ekonomik ambargo konularında Amerika'nın Sesi'nden Dilge Timoçin'in sorularını yanıtladı.
Sitilides, ABD-Türkiye ilişkilerinin geleceğiyle ilgili “Amerika ve Türkiye hatta birçok açıdan NATO ittifakı ve Türkiye, kendi hedeflerine ulaşmak için birbirlerinden uzaklaşan yollara yönelmişe benziyor. 
İkili ilişkiler açısından bakarsak Amerika ve Türkiye’nin amaçlarının ve değerlerinin artan biçimde farklılaştığını görüyoruz. Özellikle Doğu Akdeniz ve Ortadoğu’da farklı hedeflerin peşindeler… Cumhurbaşkanı Erdoğan ya da hükümetinin ne yapacağı hakkında hiçbir fikrim yok. Kimsenin fikri olduğunu da sanmıyorum" dedi.

#HabereYorum:Bu Gerilimin En önemli Nedeni; Türkiye'nin Rusya'dan S-400 Füzesi Satın Alma Konusu ve Suriye'de son zamanlarda ABD karşıtı bir politika izlemesi. Ancak; 8 yıldır süren Suriye İç Savaşında Türkiye başından beri yanlış politika izlemiş, genelde ise tutarlı bir Dış Politika izlememiştir. Bu durumların yaşanmasına neden AKP İktidarıdır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar