ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

09 Mart Cumartesi ÖNEMLİ HABER ÖZETLERİ

Mansur Yavaş 9 puan önde 
Piar Araştırmanın “İç Aanadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi yerel seçim araştırması” raporuna göre Millet İttifakı adayı Mansur Yavaş, Cumhur İttifakı adayı Mehmet Özhaseki’nin 9 puan önünde. 

Kılıçdaroğlu, Muğla’da AKP seçmenlere seslendi 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim öncesinde çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve miting yapmak için Muğla'ya geldi. 
17 yıl oy verdin, iktidara getirdin 17 yılın sonunda eğer seni soğan kuyruğuna mahkum ediyorsa hafiften 'Ne yapıyorsunuz' deyin. Soğan ekecek insan mı yoktu, tarla mı yoktu? Bu soruyu sorma zamanı geldi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Akşener’e hapis tehdidi |
Elazığ mitinginde seçmene seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti lideri Meral Akşener'e açtığı davayı hatırlatarak "Birileri şuan cezaevinde süre dolduruyor aynı yola sen de düşebilirsin. Neden? Cumhurbaşkanı'na iftira atamazsın. Hanımefendinin kaçacak deliği de yok. Çünkü o milletvekili de değil. Onunla hemen hesaplaşacağız. Onun hesabı ağır olacak" dedi

"AKP İstanbul’u kaybederse bunlar olur!" 
Bu seçimin merkez üssü İstanbul’dur. Peşi sıra, Ankara, Bursa, Adana, Antalya ve Mersin sonuçları izlenecek. Malum son belediye seçiminde İstanbul, Ankara, Bursa ve Antalya’yı AKP; Adana ile Mersin’i MHP kazanmıştı. 31 Mart seçimlerinin sebep olabileceği siyasi sonuçlara gelince?

Rus uzman ABD'nin S-400 tehdidini değerlendirdi: 
Türkiye için kabul edilemezUluslararası Sosyal ve Siyasi Araştırmalar Enstitüsü uzmanı Vladimir Bruter, ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü Charles Summers'ın Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alması durumunda ABD ile askeri alanındaki işbirliğinde ciddi bozulmalar olacağı şeklindeki açıklamasını yorumladı.

8 Mart'a, dün Taksim'de bir araya gelen binlerce kadına polis müdahelesi damga vurdu. 
Peki akıllarda kalan bu anların haricinde 8 Mart nasıl kutlandı? Ellerinde davullarla şarkılar söyleyen de vardı, kadınlara özgürlük diye slogan atan da. Kadınlara destek için orada olan erkeklerde vardı, annesiyle birlikte eyleme gelen çocuklarda. Özetle her şeye rağmen kadınlar 8 Mart için sokaklardaydı. Birbirinden renkli görüntülerle bütün engellemelere karşı 8 Mart'ı kutladılar.

Gezi'de Erdoğan'ı "Esadlaşmak, Hüsnü Mübarekleşmek ve Kaddafileşmek" diye eleştiren siyasetçi kim çıktı 
Karar yazarı Oğur’un köşesinde aktardığı konuşma MHP lideri Devlet Bahçeli’ye ait. MHP’nin resmi internet sitesinde de halan yer alan konuşmada Bahçeli, AKP hükümetine ve Erdoğan'a çok sert eleştiriler yöneltiyor.

Hindistan ve Pakistan arasındaki yükselen gerilim, Devam Ediyor..... #Hindistan #Pakistan #Keşmir

Maradona’nın üç çocuğu daha olduğu ortaya çıktı. 
Arjantinli futbol efsanesi Diego Maradona, 2000’li yılların başında uyuşturucu tedavisi gördüğü Küba’da yaşayan üç çocuğun babası olduğunu kabul etti.

Akşener’den Erdoğan’a yanıt: Tehdit mi ediyorsun, hodri meydan!

Sudan'da El Beşir karşıtı gösteriler: Yeni Arap Baharı mı?
Sudan, 30 yıldır iktidarda olan Ömer El Beşir rejimini hedef alan ve 3 aydır durulmayan protesto gösterileriyle sarsılıyor. Protestolara, gençlerden ve kadınlardan, serbest meslek sahiplerinden, akademisyenlerden, sanatçılardan, yoksul halk tabakalarından geniş katılımın olduğu bildiriliyor.

Malezya'da 2019'un başından bu yana deng humması virüsünden 49 kişinin öldüğü bildirildi.

CHP’den destek: Cumhurbaşkanının tehditlerine karşı Akşener’in yanındayız

İran Devlet Başkanı Hassan Rouhani, 
Cumartesi günü Pakistan'ın sınır bölgesindeki ölümcül bir intihar saldırısının ardındaki militan bir gruba karşı "belirleyici" bir eylem için harekete geçilmemesinin ilişkileri tehlikeye sokabileceğini söyledi.

Suriye'nin kuzeyinde YPG kontrolünde bulunan Menbiç ilçesinin batısında kontrol noktası yakınlarında bombalı saldırı düzenlendi.

Son dakika: Venezuela’da elektrik santralinde patlama 
Venezuela'nın Bolívar eyaletinin başkenti Ciudad Guayana'da bir elektrik santralinde patlama meydana geldi.Venezuela´da elektrik kesintileri başkent Caracas´ın yanı sıra ülkenin birçok bölgesinde Perşembe’den bu yana sürüyor. Maduro hükümeti, kesintinin ABD bağlantılı siber bir saldırı sonucu gerçekleştiğini iddia ediyor.

Başkent Caracas'ta Guaidó yanlısı gösteriye binlerce kişi katılıyor. 
Göstericilerden bazıları polisle çatıştı. Polis göstericilere karşı biber gazı kullandı. Bazı göstericilerin daha önce polise hitaben "Katiller" diye bağırdığı gözlendi.

Erdoğan, S-400 hava savunma sistemine ilişkin "Türkiye'nin bu hava savunma sistemini niçin aldığı, hangi şartlarda aldığı, ne şekilde kullanacağı açıkça ortadadır. Bu konunun, ne NATO'yla ne F35 projesiyle ne ABD'nin güvenliğiyle uzaktan yakından ilgisi bulunmadığını işin erbabı olan herkes biliyor" dedi.


Yorum Gönder

0 Yorumlar