ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Merkezi Mali’de 60’tan fazla Fulani çobanı öldürüldü

Mali
Batı Afrika'da bir ülke

Açıklama

Mali ya da resmî adıyla Mali Cumhuriyeti, Batı Afrika'da bulunan denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Afrika kıtasının en büyük yedinci ülkesi konumunda olan ülkenin komşuları Cezayir, Nijer, Burkina Faso, Fildişi Sahili, Gine, Senegal ve Moritanya oluşturmaktadır. Ülkenin başkenti Bamako'dur. 
Mali'de Din ve İnanç Seküler devlet olarak tanımlandığı bir anayasaya sahip Mali'de ülkenin yüzde 90'ını Müslüman ve yüzde 5'lik kısmını ise Hristiyan nüfus oluşturur. Nüfusun geriye kalanı ise yerel dinlere ve animizm benzeri inançlara sahiptir.
Alan1.241.000 km²
Nüfus18,54 milyon (2017) Dünya Bankası
Resmi diliFransızca
Para birimleriCFA frangı, Batı Afrika CFA Frangı


Merkezi Mali’de 60’tan fazla Fulani çobanı öldürüldü 

Silahlı Saldırganlar, Mali merkezindeki 60'tan fazla Fulani çobanını öldürdü. 

Yerel bir belediye başkanı, bölgedeki bu en ölümcül saldırıların nedenin -Etnik -Ve cihatçı şiddetin neden olduğunu söyledi. 

Mali’deki Amerikan barışı koruma misyonuna sahip bir kaynak, yerel yetkililerden gelen raporların, hamile kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere, ölüm oranını 115’e kadar çıkabileceğini söyledi. 

 El Kaide ve Işid ile bağlantılı Cihadist gruplar, Mali ve komşuları Burkina Faso ve Nijer'de etnik rekabet yaratarak terörist faaliyetlerde bulunuyorlar. 

4,500'den fazla Fransız askeri, (çoğu Mali'de bulunan geniş Sahel'de bulunuyor). 

Birleşik Devletler’de bölgede yüzlerce askeri var. 

 Güvenlik Konseyi büyükelçileri, İslamcı olmayan silahlı gruplarla 2015 barış anlaşmasının şiddetini ve yavaş uygulanmasını tartışmak üzere Cuma akşamı Maliye cumhurbaşkanı Ibrahim Boubacar Keita ve diğer hükümet yetkilileriyle bir araya geldi. BAMAKO (Reuters)

Yorum Gönder

0 Yorumlar