ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

HAMA'DA MİLİTANLAR ZEHİRLİ GAZ KULLANDI (Son Dakika)



A view of the town of Masyaf in Hama province, in Syria (File)



Militanların bombalanmasının ardından gaz zehirlenmesi semptomları olmasının ardından  Hama'daki bir hastaneye 21 kişinin tahliye edildiği bildirildi. 

Hama'daki Al-Suqaylabiyah hastanesine, kentte birkaç mermi ateşleyen militanların zehirli gaz kullanmasının neden olduğu olduğu bildirildi. 

Suriye Hükümet Güçleri2011'den beri  sayısız muhalif gruba ve militan ve terörist örgütlere karşı bir iç savaş halindeydi. 
Aleppo view


 Hama eyaletindeki Suriye kuvvetleri, ülkedeki son hükümet karşıtı militanları da Idlib'den kovuyor. Şu anda İdlip, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen Eylül ayında müzakere edilen militarize bir bölgenin bir parçası. 

Suriye’deki kimyasal silahların kullanımıyla ilgili olarak Suriye’deki yetkililerin olayla ilgili her türlü müdahaleyi reddettiği ve Suriye’li yetkililerin olayla ilgili herhangi bir müdahaleyi reddettiği ve Suriye hükümetinin kimyasal silah stoğu Ocak 2016'da OPCW tarafından onaylandı.(Sputnik) 

DEĞERLENDİRME:Hama'da Kullanılan Kimyasal Silahlar, Teröristler tarafından kullanılmasına karşın, Esad'a Karşı kullanma ihtimali var. İlave olarak Golan Tepeleri'de gündemde....

Yorum Gönder

0 Yorumlar