ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

ABD, Rusya'ya Yaptırım Uygulamaya Başladı


Washington, Moskova'ya çeşitli bahanelerle defalarca yaptırım uyguladı.
Nisan ayı başlarında ABD Hazinesi, Rusya'ya karşı, En + ve EuroSibEnergo gibi bazı büyük Rus enerji şirketlerine ve çeşitlendirilmiş sanayi gruplarına yönelik kısıtlamalar içeren en son tedbirlerini uygulamaya koydu. Rusya'nın silah ihracatının çoğunu kontrol eden devlet şirketi Rosoboronexport da yaptırımlara maruz kaldı.

Toplamda 24 Rus ve 14 kuruluş, Rusların en büyük ikinci şirketi olan United Company Rusal'ın eski başkanı Oleg Deripaska ve Rus CEO'su Aleksey Miller gibi önde gelen Rus işadamları da dahil olmak üzere en son yaptırımları hedef aldı. enerji devi Gazprom.

Yanıt olarak, Rus milletvekilleri nükleer, füze ve uçak inşası alanlarında ABD ile işbirliğini askıya almak için bir yasa tasarısı çıkardı ve buna karşılık Rusya ise ABD'den alkol ve tütün ithalatına kısıtlamalar getirdi.

Rosoboronexport'u kontrol eden Rus devlet teknoloji şirketi Rostec, en son yaptırımları “haksız rekabet” olarak nitelendirdi. Rostec sözcüsü Rus medyasına verdiği demeçte, Washington’un Moskova’ya karşı yürüttüğü tüm suçlamaların “Rusya’yı küresel silah pazarından çıkarmak için bir mazeret” olduğunu söyledi.
KAYNAK:RT COM https://www.rt.com/usa/424212-us-sanctions-russia-haley/?utm_source=browser&utm_medium=push_notifications&utm_campaign=push_notifications

Yorum Gönder

0 Yorumlar