ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

ABD ÜST DÜZEY HEYETİNİN ANİ MISIR ZİYARETİ

İsrail menşeli DEBKA sitesinin 14 Temmuz 2013, 07:37 (GMT +02:00) haberine göre; ''ABD Dışişleri Bakan Yrd W. Burns den oluşan bir heyetin, bu hafta içerisinde Mısır'ı ziyaret edeceği belirtildi'' (1)

Mursi nin devrilmesinden bu yana ilk ABD üst düzey Heyeti, 14/16 Temmuz 2013 de Kahire'de ilk ve ani  ziyaretle ''El-Sisi, geçici hükümet, sivil toplum ve iş dünyası," ile bir dizi görüşmelerde bulunacak. 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Burns Mısır'da yapılacak görüşme ve temaslarda;

-Mısır halkının, tüm şiddeti sona erdirmesi,

-Ve demokratik seçilecek yeni bir sivil hükümete yol açan geçiş dönemi için ABD desteği olacağını söyledi

ABD nin, üst düzey bir heyeti Mısır a apar topar göndermesi Mursi nin devrilmesinde ABD-İsrail’in parmaklarının olduğu anlaşılmaktadır.

Çünkü: Mısır çok karışık ve Müslüman Kardeşler Darbecileri zorluyor. Sisi nin desteğe ihtiyacı var. Mursi yanlıları da ikna edilmeli.

Konu ile ilgili haberin, önce İsrail e yakın Debka da yayınlanması sonra da ABD resmi açıklamasının gelmesi ArapBaharı operasyonlarında sıkı bir ABD-İsrail işbirliğinin olduğu anlaşılıyor. (1-2)

Bu demektir ki; İsrail, ABD nin Ortadoğu’da  bir nevi danışmalığını yapıyor.
ve ABD İsrail  ile istişare etmeden Ortadoğu'da hiç bir şey yapmıyor.

Bu durumda Mısır da olan bitenleri kimlerin kotardığı ortada iken mangaldaki külleri çamur yapmanın bir sebebi de olmaması gerekir.

İslam Dünyası, bu olup bitenlerden  kendisine bir ders çıkaramıyorsa ;bu coğrafyada kan ve gözyaşının dinmeyeceği gözüküyor. Tüm Liderlerin ve aklıselim insanların ellerini başının arasına alıp çok iyi düşünmeleri gerekiyor.

ABD heyeti, Sisi ye destek Mursi yanlılarına ise ikna amacında olsalar dahi; aslında Mısır da yaktıkları ateşi söndürmeye değil, bir nevi ateşin alevlerini azaltmaya gidiyor.

 Mevlüt BAYRAK
14 Temmuz 2013


Dipnotlar: