ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

GECİKMİŞ GAZZE ZİYARETİ

23 Nisan etkinlikleri esnasında gazetecilerle sohbet eden Başbakan, Gazze ziyareti ile ilgili net konuşmuştu ve şöyle demişti “Gazze seyahatimizin tarihini daha önce Mayıs sonu diye açıklamıştık. Erteleme söz konusu değil.”
Ancak; ABD ziyareti ortaya çıkınca ‘’ertelenmesi söz konusu değil’’ dediği Gazze ziyaretini ertelemişti.
16 Mayıs'ta ABD Başkanı Obama ile görüşen Erdoğan'ın tavrı merak ediliyordu. Merakta doğruydu ve Gazze'ye gideceği tarihi ilk kez Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama ile görüşmesinin (16 Mayıs 2013) ardından açıklamıştı
Obama ile görüşmesinin ardından yapmış olduğu basın açıklamasında "Gazze'ye ziyaretimi Haziran ayında gerçekleştireceğim" diyen Başbakan, ziyaret programında sadece Gazze değil, Batı Şeria'nın da olduğunu söylemişti.
RTE Obama ile görüştükten sonra, ertelenmiş Gazze ziyaretinin gündeme gelmesi tesadüf değildir.
Başbakan Haziran ayında yapmayı planladığı Gazze ziyaretini Gezi Parkı olayları dolayısıyla ertelediklerini,  söyledi. http://www.haberler.com/basbakan-gazze-ye-neden-gitmedi-4765945-haberi/

Ne yaman çelişki Kuzey Afrika gezisine Gezi olayları esnasında gittiğini de hatırlayalım. 

Benim Ülkemin Başbakanının Gazze ye gidip gitmemesine, zamanına ve kapsamına birilerinin karışması ve müdahaleci tutumu çok düşündürücü olsa gerek.
Gazze bahane; Büyük Ortadoğu Projesi şahane, elbette İsrail Başbakanı ile görüşmede yapılacak; sonra denilecek ki ‘’Gelmişken ziyaret etmemiz gerekirdi’’
Bu ziyaretin gündeminde Filistin konularının ağırlıklı yer alacağı söyleniyor.
Ancak; bu ziyaretin gündeminin Gazze ile sınırlı kalmayacağını düşünüyorum
Nezaket ziyareti gibi basına yansıtılacak İsrail temaslarında Suriye, İran vb (BOP) konuların İsrail ile istişare edileceği ve birinci öncelikli konunun Suriye olacağı kuvvetle muhtemeldir.
BOP da oluşabilecek yeni durumu;
-Bu ziyaret, 
-Bu ziyaret kapsamında yapılan görüşmeler
-Söz konusu ziyaretin basına yansımalarından okuyabileceğiz.
En önemli nokta, temasların ardından BOP da meydana gelebilecek gelişme ve değişikliklerin neler olabileceği ve bunların Türkiye’ye yansımalarıdır.

Mevlüt BAYRAK

26 Haziran 2013

Yorum Gönder

2 Yorumlar

Habere Yorum dedi ki…
'Erdoğan'a tarihi karşılama yapacağız'
Gazze, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı bekliyor. Hamas Başbakanı İsmail Haniye, Gazze'nin Başbakan Erdoğan'a tarihi bir karşılama yapacağını söyledi
http://www.ntvmsnbc.com/id/25451447/#storyContinued
Habere Yorum dedi ki…
Başbakan #Gazze'ye Neden Gitmedi? haberi http://www.haberler.com/basbakan-gazze-ye-neden-gitmedi-4765945-haberi/ … Yorum: #Gezi yi bahane ediyor. O zaman Kuzey Afrika neden gittin?