ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Türkiye'nin Suriye Politikası


Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Türkiye’nin, işgal altındaki Suriye topraklarında Tampon Bölge oluşturarak güvenliğini sağlamayacağını belirtti. El Mayadin televizyonuna konuşan Muallim, 

“Ankara, eğer Şam ile iyi komşuluk ilişkiler kurmak istiyorsa askerlerini Suriye’den çekmeli. Bu gerçekleşene kadar Türkiye düşmanımız, askerleri de işgalci olarak kalacak” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Türkiye tarafından Suriye'nin kuzeydoğusundaki duruma ilişkin olarak sunulan meşru talepleri göz önünde bulundurmaya hazır olmadığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tutumunun anlaşılır olduğunu ifade etti.

Güvenli Bölge Projesi daha ileri adımlarla güçlendirilecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de oluşturulması planlanan 'Güvenli Bölge' ile ilgili olarak 

"Bölgeyi terör örgütünün işgalinden kurtarır kurtarmaz, uluslararası toplumdan alacağımız destekle işe başlayacağız. Birlikte çalışma imkanlarını zorlarız ama mümkün değilse kendi yolumuzu açarız. Nitekim şu anda açmaya başladık" demişti.


Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise, Suriye'de güvenli bölge kurulmasıyla ilgili yaptığı açıklamasında;

 “Oyalama, geciktirme olursa bu çalışmalar biter. Bunda son derece kararlıyız. Hazırlıklarımızı yaptık. Gerektiğinde kendi göbeğimizi kendimiz keseriz" dedi.
Milli Savunma Üniversitesi 2019-2020 eğitim öğretim yıllı açılış törenine katılan Akar "Teröristlerin inlerine girip buraları başlarına yıktık ve yıkmaya devam ediyoruz. Teröristlerin teslim olmaktan başka çareleri yok. Üsttekiler bunu anladı, alttakiler de bunu anlayacaklar."diye konuştu.
"Terör belasını inşallah ülkemizin gündeminde çıkarmaya kararlıyız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." diyen Akar "Bu kapsamda Fırat'ın doğusunda da 30-40 kilometrelik derinlikte, sınır boyunca ağır silahlardan ve teröristlerden arındırılmış, güvenli, barış bölgesi koridoru kurulmasını zaruri görüyoruz." ifadelerini kullandı.

#HabereYorum 

Gelinen noktada, Türkiye'nin Suriye Politikasının tamamen çöktüğü görülmektedir.




Yorum Gönder

0 Yorumlar