ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Yevgeniy Prigojin'i taşıyan uçak Rusya'da düştü #SonDakika

 


Yevgeniy Prigojin'i taşıyan uçak Rusya'da düştü

Rusya'da özel bir jetin düşmesi sonucu 10 kişinin öldüğü açıklandı. TASS ajansı uçağın sahibi özel güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in de uçakta olduğunu duyurdu. Rusya'nın devlet haber ajansı TASSuçağın özel güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'e ait olduğunu ve kendisinin de uçakta olduğunu belirtti.


Federal hava taşımacılık kurumu Rosaviatsiya, yolcu listesinde Prigojin'in isminin de bulunduğunu belirtti. Russia Today, Prigojin'in uçağının düşme anının olaya tanık olan bir kişi tarafından kaydedilen videosunu paylaşıldı. Videoda uçağın dumanlar çıkarak düştüğü görülüyor. 

Putin'e Karşı İsyan Etmişti; Paralı askerleri, Rus ordusuyla birlikte Ukrayna'da savaşan Wagner23 Haziran akşamı Rusya hükümetine karşı isyan başlatmıştı. Kamplarının Rus ordusu tarafından vurulduğunu, kendilerini yeterli silah ve mühimmat verilmediğini iddia eden Prigojin, savaşçılarıyla sınırı geçerek Rusya'ya girmiş ve bazı şehirlerin kontrolünü ele geçirmişti. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de 24 Haziran'da sıkıyönetim ilan etmişti, Prigojin ve Wagner'e dava açılmıştı.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun arabuluculuğunda anlaşma sağlanmış, Wagner güçleri 24 Haziran günü ilerleyişini durdurmuştu. Prigojin, "Wagner'i tasviye etmek istediler. Biz de 23 Haziran'da adalet yürüyüşüne çıktık. 24 saat içinde Moskova'ya 200 kilometre yaklaştık. 

Bu süre içinde tek bir damla kan akıtmadık. Şimdi kan dökülebilecek ana geldik. Taraflardan birinde Rus kanı dökülmesinin sorumluluğunu anlayarak konvoylarımızı geri çeviriyor ve planladığımız gibi üslere geri dönüyoruz" demişti.

#Rusya, #UçakDüştü, #YevgeniyPrigojin'de Öldü 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar