ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

'Tarikat kampı' skandalına tepkiler çığ gibi

 


'Tarikat kampı' skandalına tepkiler çığ gibi: TKP, İl Müdürlüğü'nün önüne gitti; 'Bakanlık suçunu itiraf etti' dedi

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne dilekçe veren TKP İstanbul İl Örgütü, çocukların gerici vakıf eliyle dini suistimale maruz bırakılıp bırakılmadığının yanıtlanmasını istedi.


İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sorumluluğundaki Çocuk Evlerinde kalan devlet korumasındaki çocukların herhangi bir kamu görevlisinin refakati olmaksızın, Mutlu Yuva Derneği’nin düzenlediği 40 günlük eğitim kampına götürüldüğü ortaya çıkmış; Derneğin Nur Cemaati’nin bir kolu olan Suffa Vakfı’yla ilişkili olduğu bildirilmişti.

Bakanlık söz konusu skandalı 'Dernekle temasımız var, denetim yapılıyor' diye yalanlarken; kampa ilişkilerin görüntülerin resmi hesaplardan sildiğini görülmüştü.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Skandala tepkiler sürerken; Türkiye Komünist Partisi (TKP) yöneticileri ve avukatlarından oluşan bir heyet, İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde bir açıklama yaptı, müdürlüğe dilekçe verdi.

"BAKANLIK RESMEN SUÇUNU İTİRAF ETTİ"

TKP İstanbul İl Başkanı Senem Doruk İnam müdürlük önünde yaptığı açıklamada "İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün önündeyiz. Dün kamuoyuna yansıyan bir haberle Çocuk Evlerinde kalan devlet korumasındaki çocukların, tek bir kamu görevlisinin bile refakati olmaksızın, Mutlu Yuva Derneği’nin düzenlediği 40 günlük eğitim kampına alındığını öğrendik. Bu skandal haberlere konu olduktan sonra, dün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yaptı ve olayın kendisinden daha büyük bir skandala imza attı. Bakanlık resmen suçunu itiraf etti... Neymiş, protokolleri varmış, neymiş her şey yasalmış. Yok o vakıfmış, yok bu dernekmiş. Soruyoruz. Kim bunlar!" dedi. Gerçek Gündem

#TarikatKampı

Yorum Gönder

0 Yorumlar